Natko Makovićić, Lana i Leo Poturica, Roko Samac, Dalia Prstačić, Lana Krilj, Frano Lovrić i Sebastian Vuković Novogradiščani su koji još idu u osnovnu školu, a već su ispisali povijest i postavili rekord koji će, osim njih samih teško tko moći nadmašiti. 

Kako se u životu, pa tako i u sportu kolo sreće okreće, tako je i Karate Klub Nova Gradiška s godinama prolazio svoje svijetle i tamne faze, od nezainteresiranosti i nedostatka natjecatelja, do izrazito ambicioznih i uspješnih karatista prolazilo je kroz ovaj desetljećima stari klub, no nijedna godina za isti nije bila uspješna kao 2018. 

Malo koji hrvatski sport i sportaš u protekloj godini svoje ime nije ugravirao u medalje i pehare. I prije nego su Vatreni postali srebrni, Sinkovići postali zlatni, Davisovci podigli salataru, a Dalić postao trenerom godine, trenerica Karate kluba Nova Gradiška Štefica Bruvo okupila je ekipu iz snova sačinjenu upravo od imena mladih osnovnoškolaca s početka članka. 

-“Velike ambicije bile su na početku natjecateljske godine 2018. Znali smo da imamo dobar sastav, spreman kata team i pojedinačne natjecatelje koji su već na svojim prvim nastupima pokazali zavidno znanje i osvojili medalje, bilo je za očekivati kako će se tako i nastaviti u 365 dana koji nose brojna županijska, državna i međunarodna natjecanja diljem Hrvatske. Ali ovakav rezultat kakav smo postigli u godini iza sebe nismo mogli ni sanjati”- kazala je trenerica Štefica Bruvo 

Uistinu, u 365 dana s manje od 10 izrazito mladih natjecatelja iz malog grada u kojem ova borilačka vještina i nije toliko poznata osvojiti 167 medalja uspjeh je koji ni najoptimističniji ne bi prognozirali. 

-“Ne možemo reći da smo oborili rekord kluba jer nikada do sada nismo toliko puno medalja osvajali da bi uspoređivali, ali da smo osvojili najviše medalja otkad je neovisne Republike Hrvatske, e to jesmo i na to smo izrazito ponosni i natjecatelji i roditelji i ja koja ih gledam kao svoje”- ponosno je izjavila Bruvo

Zanimljivo je kako su svi navedeni mladi karatisti koji su već u natjecateljskoj fazi, ali i oni koji tek uče svoje prve pokrete i pripremaju se za prvo natjecanje poput Matije Čeranića, Elore Jurasović, Franke Banovčić, Mie Karlovčan i Ivane Višić, u ovaj sport dospjeli potpuno slučajno bilo nakon treninga atletike poput Dalie Prstačić, nasumičnog izbora sporta poput Natka Makovičića ili putem prijatelja poput Lane Krilj, a u isti se zaljubili na prvi trening. 

Osim zanimljivih i interaktivnih treninga, osvajanja medalja i podizanja pehara ono što najviše mlade karatiste, otkrivaju oni sami, oduševljava jest međusobno druženje i zajedničko slavlje nakon postignutih vrhunskih rezultata.

-“To i jest formula za uspjeh”, kazuje trenerica Bruvo, “uživati u onome čime se baviš, davati sebe u ono što voliš i rezultat će doći sam po sebi.”

Da su rezultati rada na onome što se voli vidljivi svjedoči upravo spomenutih povijesnih i rekordnih 167 medalja koje mladi karatisti imaju namjeru premašiti u novoj natjecateljskoj godini. Natjecanja u 2019. već su krenula, prve medalje ugrabljene, a kako se, prema poslovici, po jutru dan poznaje, nedvojbeno je da će i ove sezone mladi karatisti kojih klub broji sve više, osvojiti zavidne i hvale vrijedne rezultate o kojima ćemo iz tjedna u tjedan zadovoljno izvještavati. 

Komentari
Prethodni članak20 razloga ZA ostati u Hrvatskoj
Sljedeći članakVinkovo u vinariji Kraljić: Izložba i tamburaši za dobru vinsku godinu