U organizaciji „Glazbene škole Učilišta Relković Nova Gradiška“ večeras je (14.12.) u novoobnovljenoj crkvi sv. Terezije Avilske održan adventski koncert pod motom „Radosni put tihog iščekivanja Božića“

“Glazba je uvijek bila hrana ljubavi, a ljubav je hrana za glazbu”, davno je rekao najgenijalniji svjetski skladatelj Wolgang Amadeus Mozart. Kako bi u toj filozofiji generacije mladih oblikovale svoju osobnost, „Glazbena škola Učilišta Relković“ godinama usmjerava učenike osnovnoškolske dobi, nudeći im umjetničko i pedagoško usmjerenje. Kako bi njihovo umjetničko iskustvo mogli čuti njihovi roditelji, bližnji, ali i svi mi građani, večerašnji koncert imao je cilj uvesti nas u toplo blagdansko okruženje, a glazba je za to najbolji put. Uz asistenciju profesorâ glazbe Krunoslava Seletkovića, Silvije Muić Crljenković, Vanje Markesine, Tomislava Ratkovića i Helene Heller izvedena su poznata djela Johanna Sebastiana Bacha, Antonia Vilvaldija te drugih klasičnih skladatelja. Na svojim su instrumentima nastupili učenici glazbenih odjela gitare i trube, a ljepotu višeglasnog pjevanja predstavio  je pjevački zbor koji nas je i uveo u glazbeni događaj. Potpuni glazbeni ugođaj, koji je ispunio ovu crkvu odlične akustike, priredili su učenici harmonikaškog orkestra, inače najbrojnijeg glazbenog odjela, a popraćeni svim prijašnjim izvođačima.

Kraj koncerte je obilježio nastup njihovih profesora koji su i najzaslužniji za ovaj prekrasan predblagdanski ugođaj, ujedno i rođendanski poklon našem gradu i blagdanu Župe bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije.

Autor: Mario trupinić/photo:novagra.hr

 

 

Komentari
Prethodni članakIzložba slika Udruge stvaratelja u kulturi NG
Sljedeći članakStolnotenisači Strmca završili sezonu