Gradska knjižnica Nova Gradiška organizira gostovanje kolumnista Domagoja Kneževića u petak 15.10.2021. Ovaj bloger i kolumnist u Korčuli će predstaviti svoju prvu knjigu „Ma bit će ok“ koja je nastala nakon više od stotinu i pedeset objavljenih kolumni. Knjige je svojevrsna kompilacija autorovih najdražih tekstova vezanih uz teme s kojima se svi mogu poistovjetiti i u kojima će svaki čitatelj redovito prepoznati sebe. Knjiga ima 328 stranica, sadržava pedeset priča, a evo što su o knjizi rekli knjiški blogeri.

Andrea Cvjetković: „Ma bit će ok” obična je zbirka nimalo običnih priča o najobičnijim, svakodnevnim situacijama. Domagoj nam kroz oči supruga i oca triju kćeri donosi jedinstven uvid u blagoslove i nevolje suživota s četiri mlade dame, usput komentirajući aktualne situacije u nas i u svijetu, kao i neshvatljive trendove, koji produbljuju ionako predubok jaz između roditelja i djece. Bez obzira na to jeste li u braku ili ne, jeste li generacija kojoj su „osamdesete bile godine” rođenja ili ne, imate li malu djecu ili tinejdžere, ili možda uopće nemate djecu, u ovom sijasetu (ne)tipično muških komentara pronaći ćete nešto za sebe. Smijeh, suze, nemoć, ganutost, ogorčenost, osjećaj nedostatnosti, zbunjenosti, revoltiranosti i onaj sveprisutan, nimalo poželjan osjećaj prosvjetljenja kada shvatimo da se pretvaramo u vlastite roditelje – sve ćete to osjetiti čitajući Domagojeve priče. Ako vam pojmovi poput škole za život s tacnom u ruci, migracije tinejdžera, postporođajne erektilne disfunkcije, perzijske mačke iz odvoda te amnezije pristojnosti zagolicaju maštu, uronite među stranice ove posebne knjige i pročitajte što o svemu ima reći jedan poseban muškarac, otac i gospodin.

Tekstovi skupljeni u knjigu su dali njegovom sarkazmu i stilu pisanja da dođe do izražaja. On sam u predgovoru kaže da su tekstovi u knjizi "the Best of" i zaista jesu… The Best. Kad sam je krenula čitati jako nadobudno sam uzela zapisivati citate i nakon dva već odustala. Knjiga je bila predinamična za takve pauze. Smijala sam se na glas i zasuzila znajući da i mene uskoro očekuje susret s nekim izazovima s kojima se autor već nosi, najimpozantniji od kojih je veliki P – the pubertet. U gotovo svakom poglavlju našla sam i naše obiteljske i roditeljske trenutke ili pak osobne i bračne žute minute. Ova knjiga je jednostavno i istinito život. Ne ovakav kakav mora biti na Instagramu gdje ne smiješ imati ni tepih s cesticom jer nije instagramičan, nego pravi, obični, hrvatski, normalni život… Jer normalno ipak postoji, koliko god nas ekrani pokušavali uvjeriti u suprotno. Ovo je knjiga za vas ako se i vi želite nasmijati i malo podsjetiti da se život događa svima, i
ne, nije baš instagramičan. Bez filtera i prenemaganje i šampanjca od soma eura. Nije možda uvijek lako, ali bit će ok!

Početak predstavljanja je u petak, 15. listopada 2021. u 18:00 sati. Mjesto susreta: Vijećnica TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA NOVA GRADIŠKA Veselimo se Vašem dolasku!

Komentari
Prethodni članakMirela Relković: Osnivanje podružnice strane tvrtke
Sljedeći članakKuglačice “Slavonije” iz Nove Gradiške doprvakinje Hrvatske za sezonu 2021.