Devetu godinu zaredom u Rešetarima je održana manifestacija zajedništva, druženja i nagovještaja dolaska jesenskih dana, „Kestenijada“. Organizatori su joj i ove godine bili članovi Društva Naša djeca Rešetari, a prekrasan jesenski dan okupio je veliki broj posjetitelja, što mladih, što starijih.

Pripremalo se kestenje, hot dog za posjetitelje, a sva prikupljena sredstva namijenit će njihovim sumještanima, mladim igračima Škole nogometa Nogometnog kluba „Budućnost“ iz Rešetarima.

– Škola nogometa okuplja veliki broj dječaka, uskoro putuju na nogometni turnir u Vitez, stoga ćemo im sva prikupljena sredstva s „Kestenijade“ darovati kako bi mogli otputovati. Uz „Kestenijadu“, tu je i naš godišnji odlazak na ljetovanje na moru. Tu su uskrsne radionice, događanja uz „Dječji tjedan“. Nedavno smo u suradnji s Osnovnom školom „Ante Starčevića“ iz Rešetara organizirali radionicu izrade lutaka od komušine. Svi smo mi volonteri, sve to radimo iz ljubavi i za djecu i to nas ispunjava. Zahvaljujemo svima koji nam pomažu, izvrsno surađujemo s Općinom Rešetari koja nam pruža maksimalnu podršku, a dobro surađujemo i sa svim ostalim udrugama s područja općine. Vrijeme nam i ovoga puta ide na ruku, stoga ja vjerujem da su svi posjetitelji uživali u još jednoj „Kestenijadi“. Organizirali smo više zabavnih igara za djecu, tu je i nogometna utakmica, vjerujem da je za sve nas ovo jedno, prije svega, lijepo druženje – kaže Sanja Kolaković, predsjednica Društva Naša djeca Rešetari.

 

Komentari