Lijepo je vidjeti i čuti kada netko s našeg područja ostvari neki rezultat, postane svojim radom i angažmanom prepoznatljiv na društvenoj sceni. Kao što kažu, dobar se glas daleko čuje, tako je i ovoga puta bilo sjajno čuti da je na ovogodišnjoj modnoj manifestaciji „Bipa FASHION.HR” svojim kreacijama „zablistao” umjetnički dvojac Kristijan Žakić, rodom iz Cernika i njegov suradnik Nino Sablić.

Mladi su to tvorci novog hrvatskog brenda Les Émaux koji sve više osvaja hrvatsku modnu scenu:

Ono na čemu mi najviše radimo je da kroz odjeću pokazujemo individualnost žene, posebno nam je važno da se žene osjećaju ugodno u onome što nose te da im mi dajemo mogućnost vlastitog odabira i pronalaska u kroju, materijalu. Profinjenost, ali i dnevna i poslovna elegancija, rezultat su stava koliko i onoga što se nosi – u tom je spoju nastao i identitet Les Émaux žene. Zapravo, želja nam je bila da ime brenda predstavlja sve ono što jedan identitet žene posjeduje te na taj način sljubiti u odjevne komade – ističu tvorci ovog brenda.

Umjetnički dvojac Žakić – Sablić sa svojim brendom zasjali su i na nedavno održanom „Bipa FASHION.HR”. Svoje kolekcije predstavilo je pet dizajnerskih imena – Staša Design, Yelena H.,Les Émaux., Anthony Avangard i Klisab, pa su redovi u Paviljonu 8 Zagrebačkog velesajma imali premali kapacitet za sve koji su došli uživati u domaćoj modi.

– Razigranost druge dimenzije i koketiranje s masculine figurama predstavio je dvojac koji obećava Les Émaux, a koji po prvi puta nastupa na Bipa FASHION.HR platformi i iza čijeg imena stoje Kristijan Žakić i Nino Sablić. Razbijeni su tabui između muške i ženske odjeće u prikazanoj kolekciji Femme i l’homme, u kojoj su se jakim military elementima 40-ih poput vojničkih kaputa s predimenzioniranim džepovima i detaljima na ramenima kao suprotnost istaknule flapper haljine 20-ih. Sjajni premaz tih tkanina, satinirana viskoza i lame još se jednom sukobljavaju s bogatom vunom i uzorkom riblje kosti koji su došli u obliku strukturiranih kaputa, suknji i balonera. Zima se pokazala kao omiljeno razdoblje ovih mladih kreativaca – ističu modni kritičari o ovoj kolekciji.

Kristijan Žakić: Iz glazbenih voda završio u modnim

Kristijan Žakić rođen je u Cerniku, osnovnu školu je završio u Osnovnoj školi „Matija Gubec”, srednjoškolsko obrazovanje nastavio u srednjoj Glazbenoj školi Požega. U Osijeku je diplomirao na Glazbenoj akademiji, a pamtimo ga po sjajnim nastupima i izvedbama na klaviru.

Međutim, životne vode odvele su ga u drugom pravcu. Još za vrijeme studentskih dana počeo je raditi u Modnoj kući „Zara” gdje su prepoznali njegov afinitet prema modi i umjetnosti pa je nakon završene Glazbene akademije Kristijan počeo raditi u „Zari” u Zagrebu i tako je krenula njegova umjetnička priča…

– Od malena je pokazivao interes prema umjetnosti, glazbi, imao tu, umjetničku crtu, iznimno kreativan, na neki način, ispred svog vremena – s osmijehom pričaju njegovi roditelji Tereska i Vitomir.

Lijepe su to stvari i priče koje svakako treba podržati, stoga Kristijanu i Nini i njihovom brendu želimo još puno novih, modnih ostvarenja i uspjeha. Imena su to koja će, zasigurno, ostati upamćena na hrvatskoj modnoj sceni.

Foto: Grazia, privatna arhiva

 

Komentari