Češka beseda Nova Gradiška organizirala je svoju već tradicionalnu priredbu “Dolazi Mikulaš” u Vatrogasnom domu.  

U programu su sudjelovali članovi Besede te njihova djeca i unučad. Upravo njima, djeci je došao Mikulaš s vrećom punom darova kako bi nagradio djecu koja su cijele godine bila dobra. 

Tko je Mikulaš, objasnio je predsjednik Češke besede, Zdravko Konjić. Kako Hrvati imaju Sv. Nikolu, Česi imaju svog Mikuláša koji djeci stiže u noći između 5. i 6. prosinca, a princip po kojem dijeli darove je isti kao i kod Hrvata, bez ulaštene čizmice na prozoru nema ni darova.

Srećom brojna djeca i unuci članova novogradiške Češke besede ulaštila su svoju obuću i zdušno primila slatke darove od Mikulaša. Neki od mladih, ali i oni stariji aktivni članovi Besede nagradili su i samog Mikulaša, onim što on najviše voli, a to je pričom, stihom i prozom. 

Poručio je, pomalo umoran Mikulaš od dugog puta iz Češke do Nove Gradiške, svim malim i velikim članovima Besede da budu dobri, vrijedni i poslušni tijekom slijedeće godine kako bi se ponovno imali razloga sresti i biti nagrađeni, ali i poželio svim nazočnima sretne i blagoslovljene nadolazeće dane povodom blagdana Božića. 

no images were found

Komentari
Prethodni članakStudenti Arhitektonskog fakulteta ponudili idejno rješenje projekta ”Zlatni grad”
Sljedeći članakPjevačka skupina “Tkanica” Nova Gradiška gostovala na božićnom koncertu “S pjesmom u susret Božiću” Brestovac / fotogalerija