Sinoć su u sportskoj dvorani u Brestovcu, članovi KUD-a “Berda” iz Brestovca održali koncert pod nazivom ” S pjesmom u susret Božiću”.

Prekrasan koncert u kojem su sudjelovali i pokazali svoj prigodni program tamburaški orkestar KUD-a Berda, dječji folklor OŠ Dragutina Lermana Brestovac, ali i  dramska skupina ove škole, Udruga umirovljenika Orljava Brestovac i Pjevačka skupina Tkanica Nova Gradiška, pratili su mnogobrojni posjetitelji i gosti, načelnik Brestovca Zdravko Mandić sa suradnicima, kao i župnik brestovačke Župe Franjo Nemet.

U sklopu božićnog programa, održana je i etno modna revija Obrtničke škole Požega i KUD-a Berda Brestovac. 

Gosti božićnog koncerta KUD-a “Berda” bili  su članovi Pjevačke skupine “Tkanica” Nova Gradiška koja se predstavila sa tri pjesme. Dvije pučke tradicijske “Iz kamena voda tekla i  Našim šorom Jagodo” , te božnićnom pjesmom “Jedna baka o Božiću” koja je posebno nasmijala publiku i župnika. 

Na kraju koncerta svu djecu u sportskoj dvorani  prigodnim poklonima darivao je sveti Nikola.

Još jednom su članovi KUD-a “Berda” iz Brestovca pokazali kao dobri organizatori, a posebice kao pravi domaćini koji su se zajedno sa svojim gostima družili i nakon koncerta uz pjesmu, ples, punu slavonsku “trpezu” i dobru kapljicu.

no images were found

Komentari
Prethodni članakMikulaš u Češkoj besedi Nova Gradiška i okolica
Sljedeći članak„Trenkovci“ i gosti: „Sačuvajmo običaje stare“, part 2 / foto