Studenti Arhitektonskog fakulteta iz Zagreba, njih 15, podjeljenih u 7 grupa, odnosno 7 projekata, održali su jučer vijećnici Grada Nova Gradiška prezentacije idejnog rješenja projekta ”Zlatni grad” koji bi se trebao realizirati na prostoru bivše vojarne. 

Sam projekt je osmišljen na način da se u postojećoj zgradi vojarne nudi palijativna skrb, a preostali dio zgrade i dvorišta bi trebao biti “grad” za starije, odnosno one koji su pokretni i sposobni za samostalni život u svojim smještajnim jedinicama.  

Za samu izradu projekata nekim studentima trebalo je samo mjesec dana, dok su pak drugi studenti projekt izrađivali i nekoliko mjeseci. Mentorica Helena Paver – Njirić ističe kako su vrlo dobro prihvatili projekt, te da su mu pristupili sa puno entuzijazma, što pokazuju i gotovi radovi. Svaki od projekata specifičan je na svoj način, studenti su si maksimalno dali truda i u izradi ali i  prezantaciji istoga. 

Radionica za studente arhitekture za sljedeću godinu već je dogovorena, ali neće sudjelovati samo Zagrebački studenti, posjetit će nas i Riječani. Gradonačelnik Vinko Grgić ističe kako je vrlo zadovoljan prikazanim radovima te se nada da će se jedan od njih i realizirati, naravno ima svog favorita, ali ne želi još govoriti o tome. 

 

no images were found

 

Komentari
Prethodni članakDruga adventska svijeća krasi naš grad
Sljedeći članakMikulaš u Češkoj besedi Nova Gradiška i okolica