Jubilarnom 20. Sikirevačkom poredovnicom i Smotrom pučkih igrokaza u Sikirevcima su počeli programi 59. Brodskog kola. Uz članove Folklornog ansambla Broda, suorganizatori su manifestacije i ove godine bili članovi KUD-a „Sloga” Sikirevci.

U svečanoj dvorani Vuković centra nastupili su: KUD “Ivan Goran Kovačić” iz Beravaca, pučka glumica Irena Matković, Ivona, Irena i Ivo Matković uz Tinu Grgić, KUD “Drežnik” iz Drežnika i Hrvatska kulturno umjetnička udruga “Trenk” Nova Gradiska. Stručno povjerenstvo proglasilo je i najbolje muške i ženske uloge, a to su ove godine: Marijan Ruškan iz KUD-a Drežnik za najbolju mušku ulogu i Vesna Vlaović iz HKUU „Trenk” Nova Gradiška za najbolju žensku ulogu.

Kulturno umjetničko društvo “Drežnik” već tradicionalno, svake godine na svom Božićnom koncertu “Svim na zemlji mir, veselje” izvodi novu predstavu u režiji Andrije Čakarića, ali i svih ostalih glumaca. Tako je bilo i ove godine. Izveli su predstavu “Seljački život je lijep” koju su izveli i u Sikirevcima, dobro nasmijali posjetitelje, a njihov član Marijan Ruškan dobio i laskavo priznanje, titulu najboljeg glumca Brodsko posavske županije.

Čestitamo!

 

Komentari
Prethodni članakŽOK Nova Gradiška: Odbojka nije zahtjevan sport a donosi niz benefita
Sljedeći članakKrenuli radovi na izgradnji kružnog toka kod “Pauna”