Od siječnja se u pogon vraćaju sve selekcije novogradiškog kluba, Škola odbojke, Mlada ekipa (3.liga), a i prvoligaška ekipa starta sa pripremama za nastavak natjecanja u 1. ligi početkom veljače.

-“Što se tiče termina treniranja, oni su za sada jednaki kao i do sada. Ukoliko ima zainteresiranih, ovim putem ujedno, obavještavamo da vršimo i upis novih članica u Školu odbojke. Sretno nam bilo svima i nadamo se još jednoj uspješnoj kalendarskoj godini, a najviše želimo da nas ozljede zaobiđu u širokom luku,” – kaže trener žokica Damir Runjaš.

-” Seniorke su bile na odmoru, prvenstvo kreće sredinom veljače pa lagano krećemo s pripremama i treninzima. Imamo četiri studentice, dvije djevojke rade, cilj je odraditi treninge u kompletnom sastavu a to je baš teško izvesti. Odigrat ćemo što više prijateljskih utakmica. Imamo tri nove djevojke u ekipi pa je trajao proces upoznavanja, odradili odličnu utakmicu protiv Varaždina. Cilj je probiti se u prve dvije ekipe, sad smo trenutno treći, idućih 10 utakmica svaka će biti ključna, ovisit će o drugim rezultatima pa ćemo se pokušati spremiti što bolje,” – kaže trener Runjaš.

Bjanka Rubežić došla je iz Novog Sada.

-” Sad sam već pola godine u novogradiškom klubu, super mi je, volim manje sredine pa sam se dobro uklopila. Studiram u Beogradu no stižem sve, i u Novi Sad i Novu Gradišku na treninge. Imam 20 godina i ne znam gdje će me put odvesti ali se nadam da ćemo ući u viši rang. Sviđa mi se jer smo obišli pola Hrvatske, jako je dobro uklopljeno, sve se stigne, družimo se, treniramo i uživamo u svemu. Trenirala sam i atletiku, no više volim timske sportove  i ovdje sam se super našla,” – kaže Bjanka Rubežić koja je u ŽOK Nova Gradiška došla iz Novog Sada.

-“Imam i ja loše dane, ali uvijek odem na trening jer znam da ću se sutradan bolje osjećati. Sport je odličan ispušni ventil. Došla sam na jedan trening jako mi se svidjelo i ostala sam, to savjetujem i mlađima. Ne mora to biti odbojka, ali ovo je lijep sport, nije zahtjevan, nema fizičkog kontakta ali donosi puno pluseva,” – zaključuje Bjanka.

 

Odbojka je kažu Žokice nešto dragocjeno i donosi puno vrednota koje su mladim djevojkama potrebne u životu. Ona predstavlja opće ljudsko dobro, obuhvaća natjecanje i igru. Posebno je dobra za učenike zato što su za njih igra i sport izraz života. Odbojka oblikuje učenike u biološkom, psihičkom, socijalnom i pedagoškom aspektu života.

Što to znači za učenike?

Odbojka dugoročno održava učenikov organizam, nema problema sa zdravljem i pomaže mu u tjelesnom razvoju. U psihičkom aspektu, učenik odbojku doživljava kao igru, prisutna je radost, učenik čak može izraziti i svoju kreativnost, odbojka mu je bitna i pomaže mu u psihičkom razvoju, pomaže mu da bude smion.

Što se tiče socijalnog aspekta, učenik uz pomoć odbojke ima osjećaj zajedništva, stvara mu se potreba za druženjem, svoje slobodno vrijeme korisno iskorištava/upotpunjuje i stvara se kultura – djelovanje grupe učenika koji su zajedno u odbojci. Pedagoški aspekt podrazumijeva odgoj učenika, odbojka ima pravila kojih se učenik treba pridržavati te je prisutan športski odgoj, putem odbojke učenika se uči lijepom ponašanju, važan je i zdravstveni odgoj, učenik se brine o svom zdravlju, stvara radne navike – uči ga da ima neke obaveze koje treba izvršavati, odbojka je odlična za vježbanje i što je najvažnije učenik se treba osjećati slobodno/opušteno tijekom igranja odbojke. Navedene vrijednosti su dostupne svim učenicima zato što je odbojka jedna od područja u izvannastavnim aktivnostima u školi.

Komentari
Prethodni članakTraže se nastavnici koji će ispravljati nacionalne ispite
Sljedeći članakMarijan Ruškan iz KUD-a „Drežnik” najbolji glumac Brodsko posavske županije