Osmu godinu zaredom u organizaciji Udruga čuvari pučke kulturne baštine “Tkanica” i uz supokroviteljstvo Grada i Turiističke zajednice Nova Gradiška sinoć je u novogradiškom Domu kulture održana manifestacija “Nismo mladi al’ smo lipi”.

– Izbor je ovo najljepše snaše, najljepšeg baje i para. U izboru sudjeluju snaše i baje iznad 35 godina starosti, što čini ovaj izbor jedinstvenim u Hrvatskoj, a natjecatelji dolaze iz svih hrvatskih županija. U bogatom glazbenom programu sudjelovali su naši stari priatelji, članovi Hrvatskog kulturnog glazbenog društva “Dunav” iz Vukovara te pjevačke skupine “Golubice” iz Batrine i “Tkanica” iz Nove Gradiške. Presretni smo što smo na večerašnjem izboru okupili ovoliko broj natjecatelja iz nekoliko hrvatskih županija, 21 snaša, 5 baja i 5 parova – kaže Milan Rosić, predsjednik Udruge čuvari pučke kulturne baštine “Tkanica”.

U konkurenicij snaša sudjelovale su Sanela Bunikić iz Siča, Anđa Šivo iz Pleternice, Valentina Mučnjak iz Kloštar Ivanića, Katica Mitrović iz Severina kod Bjelovara, Marija Grgurević iz Slavonskog Broda, Anica Ivanović iz Našica, Ljiljana Sigur iz Hrasotovice kod Petrinje, Darija Dugojević iz Nove Gradiške, Vlatka Herceg iz Kupinca, Željka Grgurević iz Pleternice, Željka Rukavina iz Krišaca, Irena Matković iz Starog Slatinika, Nevenka Mazal iz Svilne kod Pleternice, Blaženka Đukić iz Slobodnice, Vesna Hodnik iz Vukovara, Ivanka Šikić iz Slavonskog Broda, Dragica Sušac iz Batrine, Jasminka Mihalj iz Velike Kopanice, Sonja Gajdek iz Graberja Ivaničkog, Mira Matijašević iz Novog Grada i Sanja Durbek iz Repušnice.

U konkurenciji baja nastupili su Goran Didović iz Bebrine, Antun Harambašić iz Hrastovice kod Petrinje, Ivan Sebauer iz Čepina , Goran Valenta iz Pleternice i Željko Bencetić iz Donje Zdenčine.

U konkurenciji parova nastupili su Marija i Neven Šimanović iz Donje Zdenčine, Vesna Markasović – Hasanec i Pavao Crnomarić iz Vukovara, Ljiljana i Zlatko Sigur iz Hrastovice kod Petrinje, Anita Rihtarić i Igor Grgić iz Severina i Marija Vačić i Ivan Matković iz Bebrine.

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Slavica Moslavac, etnologinja i ravnateljica Muzeja “Moslavine” iz Kutine, gradski vijećnik Borislav Vidošić i direktorica Turističke zajednice Nova Gradiška Dinka Matijević nije imalo nimalo lak zadatak izabrati najbolje.

No, odluka je ipak “pala”…

Najljepše snaše, baje i parovi su…

Najljepša snaša ovogodišnje manifestacije “Nismo mladi al’ smo lipi” je Sanela Bunikić iz Siča, druga je Sanja Durbek, treća Anica Ivanović. Priznanja su dobile Valentina Mučnjak, Željka Grgurević i Jasminka Mihalj.

Titulu najljepšeg baje za 2016. godinu ponio je Ivan Sebauer iz Čepina, drugi je Goran Didović, treći Goran Valenta.

Priznanje je dobio Željko Bencetić.

Najljepši par ovogodišnje manifestacije “Nismo mladi al’ smo lipi” su Marija i Neven Šimanović iz Donje Zenčine, drugi su Anita Rihtarić i Igor Grgić, treći Ljiljana i Zlatko Sigur.

Nazočne je u ime Grada Nova Gradiška pozdravila pročelnica Upravnog odjela za društevene djelatnosti Mihaela Đeraj, a nakon bogatog kulturnog programa druženje je nastavljeno nezaobilaznim, “trećim poluvremenom”, uiz pjesmu, ples i dobro jelo i iće.

 

no images were found

 

 

Komentari
Prethodni članakU Novoj Kapeli izgrađen fitness na otvorenom / Foto
Sljedeći članakSamostalna psunjska satnija: veza između Slavonije i ostalih dijelova RH nikad nije prekinuta / Foto