Sinoć je, do posljednjeg mjesta ispunjenom Domu kulture u Novoj Gradiški održan Narodni vez Radija Nova Gradiška. Tražila se stolica više, pomoćna sjedala, stepenice, sve su to bila mjesta gdje su posjetitelji bez obzira na neudobnost ostali do posljednje minute Zlatnog veza 2016., a neki su čak i prestajali cijeli program jer vise nisu imali gdje sjesti. U skoro trosatnom programu uživali  su uz odlične zvuke tamburaša, skečeve domaćih folklornih snaga, te uz voditelje, zaposlenike radija.

Program je krenuo s Dnevnikom na Otvorenom kanalu Radio – televizije Nova Gradiška.  Đurđa Mutikaša, Dario Sporoja i Andrija iz Jarka,  krenuli su uz riječi “svaka sličnost sa stvarnim osobama je slučajna” i potom se  izravno u Dnevnik javili iz Remetinca od kuda je pušten kolega Sporoja, jer mu je jamčevinu bez znanja gradskog vijeća uplati sam Povjerenik našega Grada.

Kolegu Sporoju veselo  uz pjesmu je dočekao band “Ćaća se vraća”.

Nakon toga, na pozornici su nastupili tamburaši, Keko, Dado, Kemo, Zvona, Vatro, Šunka, potom su Stipo i pokladna ekipa izveli skeč “Kler” pa je u naš mali grad stigao Sveti otac i Nadbiskup sa časnim sestrama i šikutorom kako bi nas svojom providnošću prosvjetlili i blagoslovili i utjerali u red.

Novogradški umirovljenici otpjevali su dvije tradicionalne slavonske pjesme, a KUD “Mala” izveo je pokladni igrokaz o spaljivanju lutke Rade i time pokazali da i ove godine Malčani imaju svoje mačkare, iako su zaključili da sljedeće godine neće spaljivati Radu nego Đurđu Mutikašu.

Tamburaški sastav “Tkanica” i OK bend raspjevali su dvoranu. Pjevačka skupina “Tkanica” na suvremeni način otpjevala je tri prekrasne pjesme, izuzetna pjevačka grupa koja je svojim osebujnim načinom pjevanja dobila ogroman pljesak.

Hrvatska kulturno umjetnička udruga “Trenk” Nova Gradiška izvela je skeč “Radio Slavča 91,8” te na komičan način prikazala kako funkcionira Radio kad ga preuzmu glumci! Njihova mlađa pjevačka skupina otpjevala je baranjsku pjesmu “S one strane kraj Dunava”.

Na kraju je na pozornicu izašao Tamburaški sastav “Satir” iz Davora koji je dodatno zagrijanu atmosferu zapalio i raspjevao publiku odličnim pjesmama.

Odjava programa Narodnog veza bila je pjesma “Ulice Gradiške Nove” koju su zajedno otpjevali svi sudionici programa na čelu sa Kekom.

Narodn vez je tradicionalna emisija Radija Nova Gradiška koja se emitira petkom od 19:00 do 22:00 sata.

Vjerujemo da ste se svi dobro zabavili, i publika u Domu kulture i svi vi, naši vjerni slušatelji, a izvođačima i našim vjernim prijateljima, pokroviteljima i izlagačima neizmjerno i veliko HVALA!

no images were found

Komentari
Prethodni članak“Čijalo u Adžamovcima” / Foto
Sljedeći članakMale maškare uveselile sugrađane / Foto