Kažu da svaki posao traži čitavog čovjeka, ukoliko ga želite obavljati savjesno i odgovorno, na ponos svoje zajednice i sebe samog, onda to tako i činite.

Jedna od osoba koja se čvrsto drži ove sintagme je osoba koju svakodnevno viđamo na ulicama našeg grada. To je Dragica Nikolić, naša poštarica. Svako jutro nas posjeti, uredno dostavi poštu, kratko porazgovara i ide dalje. Po kiši, suncu, snijegu, uvijek vedra, nasmijana, svoj posao, kaže obavlja s voljom i ljubavi.

– Sasvim slučajno sam postala poštarica. Krenula sam kao spremačica, nakon toga su mi ponudili posao poštarice i prihvatila sam ga. Iza mene je 28 godina radnog staža. Kroz sve ovo vrijeme nije bilo lako, ali pamtim samo dobre dane. S ljudima nije lako raditi, no kada upoznaš ljude, navikneš se i na njihove prednosti i mane. Ja s ljudima volim raditi, kroz sve ove godine upoznala sam i stekla veliki broj prijatelja. Prije je bilo puno lakše raditi s ljudima, u današnje vrijeme smo svi preopterećeni, stres je svuda prisutan, stalno smo u žurbi i malo imamo vremena jedni za druge, no ja uvijek nastojim pronaći “svijetlu” točku u svim životnim situacijama – priča Dragica.

A naša Dragica je svakodnevno na ulici, po kiši i po suncu, na “debelim” minusima i velikim “plusevima”:

– Nije lako, ali čovjek se navikne. Obučeš se, pokisneš, nakon toga osušiš i sutra ponovno kreneš ispočetka. Navikne se čovjek, znaš da ljudima moraš dostaviti pošiljku. Što se tiče lijepih uspomena, ima ih naravno. Kad sam počela raditi u Starom Petrovom Selu, posebno mi je bilo lijepo raditi u Tisovcu. Imala sam tamo jednu baku koja me uvijek dočekala s doručkom. Svaki puta kada bih došla kod nje, kratko bi popričala i nastavila dalje – kaže.

– Jesu li me muški kolege prihvatili?! Ma, jesu uvijek priskoče kada je potrebno – s osmijehom priča Dragica.

A kada završi s poslom, Dragica Nikolić ide na drugi posao, u svoj Blažević Dol. Kao i svaku ženu, čekaju je kućanski poslovi i rad na imanju.

– Držimo puno stoke, bavimo se poljoprivredom, tako da nam je život u potpunosti ispunjen. Tu je i moj vrt koji mi je jedina zabava. Volim šetnje, Blažević Dol je prekrasno mjesto i to me u potpunosti ispunjava – s osmijehom zaključuje Dragica.

no images were found

Komentari
Prethodni članakTrzavice u HDSSB-u: Branimir Glavaš se povlači iz Sabora, dolazi Josip Salapić
Sljedeći članakSvi zajedno u akciji “Poštujte naše znakove” za dobrobit naše djece / Foto