Za dobro raspoloženje potrebno je jako malo, dobra volja, mala ekipa, a ako je nemaš, vjerojatno ćeš je naći i to je to. Lako je tvrditi da se u Novoj Gradiški ništa ne događa, da nema sadržaja za mlade, starije… Činjenice, ipak, pokazuju suprotno.

Članovi Gradske glazbe Nova Gradiška tijekom cijelog mjeseca svibnja, lipnja i prvi dio srpnja organiziraju sjajnu stvar i događanje, promenadne koncerte koji se održavaju nedjeljom od 19,00 sati u Gradskom parku.

Doduše, vrijeme im dosada i nije svaki puta bila naklonjeno, no oni ne odustaju, imaju svoj „film” i projekt i žele ga realizirati:

– Prošle godine smo krenuli s održavanjem promenadnih koncerata nedjeljom. Dotada smo održavali koncerte subote prijepodne i na neki način smo se gubili u subotnjoj vrevi. Ova se ideja pokazala dobrom, stoga ćemo i ove godine organizirati deset do dvanaest nastupa. Nadam se da će građani uživati u našoj svirci, prilika je ovo za dobro druženje, nama, pak, prilika da prezentiramo naš rad.

Večeras organiziramo koncert banda „Dominik&Co”, izvrsnog sastava iz Slavonskog Broda. Želimo privući što veći broj mladih ljudi, u rujnu ćemo organizirati i internu školu sviranja, imamo novog kapelnika Filipa Alasića koji na „bigbandovski” način vodi orkestar.

Planova imamo puno, već 30. ovog mjeseca Gradska glazba ima samostalni koncert, početkom sedmog mjeseca u goste nam dolazi cijenjeni gitarist klasične gitare iz Beča, dok nam 14. srpnja dolaze „Trenkovi panduri” iz Požege – kaže Vladimir Đurasek, tajnik Gradske glazbe Nova Gradiška.

Iza Vladimira je 45 godina sviranja u Gradskoj glazbi, kaže to je „gušt” i nešto što ga ispunjava i veseli.

Tu je i ponuda naših obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, stoga, uz druženje i „gušt za svoju dušu”, možete i pomoći naše domaće proizvođače.

 

 

Komentari