Jedno od najdražih, ako ne i najdraže okupljalište mladih od proljeća do jeseni svakako je prostor novogradiške “Ljetne pozornice”. 

Jedno vrijeme “Ljetna” je bila zatvorena za javnost, neiskorištena i oronula, da bi se unazad nekoliko godina ponovno vratila u funkciju i postala kultno mjesto za druženje svih generacija željnih dobrih provoda, opuštene atmosfere i stvaranja novih uspomena. 

Uspomenu na svoj posjet “Ljetnoj” imali su potrebe ostaviti i pojedini vandali, blago rečeno, neprimjerenim natpisima.

Osim vulgarnih “grafita” obijena su i vrata u dvorištu ispred “Ljetne pozornice” koja, doslovno, ne vode nigdje. 

Nije ovakav problem po prvi puta utvrđen na “Ljetnoj pozornici”, pretrpjela je ona i veće i manje štete, poput nekih drugih lokacija i mjesta okupljanja u gradu. 

Ponovno, ono što je građanima dano, građani uništavaju. Nikome boravak u dvorištu pozornice nije zabranjen, no sumnjamo da bi netko normalan htio dolaziti i nabasati na pojedinca ili skupinu delikvenata koji svoje frustracije iskaljuju na fasadi jedne od najstarijih zgrada u gradu ili pak traže prolaz kroz vrata koja ne vode nigdje. 

Polako se s takvima gubi strpljenje, ali način na koji im stati na kraj još se nije pronašao. 

no images were found

Komentari
Prethodni članakKako osposobiti učenike za tržište rada najbolje znaju u Industrijsko obrtničkoj školi Nova Gradiška / foto
Sljedeći članakPolufinale Svjetskog prvenstva večeras se gleda u kafićima i na Ljetnoj pozornici