U organizaciji Književno likovnog društva “Rešetari” i uz potporu Općine Rešetari i ove su godine u ovom živopisnom slavonskom mjestu održani susreti slikara iz više hrvatskih gradova.

Popovača, Požega, Novska, Nova Gradiška, samo su neki od gradova iz kojih su došli slikari amateri kako bi se družili i svojim radom i djelima oplemenili još jednu likovnu koloniju.

Kako je istaknula na svom fb profilu jedna od sudionica kolonije Jasna Mihalić, “u krasnom slavonskom mjestu Rešetari , na tradicionalnoj 21. likovnoj koloniji, štrkovke su uživale u druženju s divnim mojim Slavoncima velikog srca. KLD Rešetari spaja pisanu riječ, pjesmu, likovni i druge izričaje kod nas i širom svijeta. Čuvaju u svom fundusu umjetničke vrijednosti i organiziraju izložbe od Zagreba, Beča do Praga. Hvala vrijednim prijateljima i domaćinima od srca”.

Bilo nam je lijepo, družili smo se, stvarali, ističe naša sugrađanka, slikarica i pjesnikinja Evica Kraljić.

Okupljene je goste pozdravio predsjednik Književnog likovnog društva “Rešetari” Ivan De Villa, dok je 21. likovnu koloniju “Petrović” otvorio saborski zastupnik Davor Vlaović.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakNa Europskom nanbudo prvenstvu u Parizu Josip Crnković postigao zavidan rezultat
Sljedeći članakŽUPAN DANIJEL MARUŠIĆ:”Moramo vjerovati da će ovi mladi ljudi ostajati ovdje” foto/video