Autor : SBplus

Na njihov uspjeh smo posebno ponosni i ova priznanja su samo mali izraz zahvalnosti za uspjehe koje su postigli. Pred svima nama, sada je puno teži zadatak. Ostvariti uvjete kako bismo ih sutra, kad završe svoje školovanje, zadržali na području Brodsko-posavske županije.”

 SLAVONSKI BROD – Pobjednici državnih natjecanja, njihovi mentori, profesori i ravnatelji danas su u Velikoj vjećnici zgrade Županijske uprave primili priznanja koja su im uručili župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić i njegovi zamjenici: Damir Mirković i Stjepan Bošnjaković.

– U protekloj školskoj godini jedno od prva tri mjesta na državnoj i međunarodnoj razini natjecanja te na državnim susretima i smotrama ostvario je veliki broj učenika s područja Brodsko-posavske županiie. Kako iz srednjih tako i iz osnovnih škola. Oni su naši najbolji ambasadori, na njihov uspjeh smo posebno ponosni i ova priznanja su samo mali izraz zahvalnosti za uspjehe koje su postigli. Pred svima nama, sada je puno teži zadatak. Ostvariti uvjete kako bismo ih sutra, kad završe svoje školovanje, zadržali na području Brodsko-posavske županije – kazao je, u svom obraćanju, brodsko-posavski župan danijel Marušić, ne propustivši ovom prilikom čestitku, osim učenicima i njihovim mentorima, uputiti i roditeljima djece.

Bila je ovo prilika da se spomenu i ulaganja i napori koje Brodsko-posavska županiji čini na osiguravanju kvalitetnih uvjeta obrazovanja učenika, u što spada i aktivnost energetske obnove škoslkih zgrada. – Od deset škola koje su obnovljene ili su u procesu obnove njih devet obnavljamo iz europskih izvora financiranja iz kojih je osigurano oko 25 milijuna kuna bespovratnih sredstava – kazao je Danijel Marušić, pozvavši učitelje, nastavnike i profesore neka i dalje nastave raditi kao i do sada te ulagati u ove mlade ljude koji svojim rezultatima uloženo najbolje vraćaju.

– Uspjesi ove djece dokaz su kako s njima rade profesori i nastavnici visoke kvalitete. Prosvjetari su uvjek bili generatori društva, a ulaganjem u ove mlade ljude odgajate generacije koje će vjerujem svoje znanje ulagati u bolju budućnost svih nas. Moramo vjerovati kako će ovi mladi ljudi ostajati na ovim područjima na koja će se, isto tako vjerujem, neki koji su već otišli sutra vraćati – zaključio je župan Marušić, koji je, neposredno prije nego li je najboljima uručio priznanja, učenicima poželio sretne, vesele i odmorom ispunjene ljetne praznike.

no images were found

Komentari
Prethodni članakLikovna kolonija “Petrović”: Ljubav prema umjetnosti i druženje / foto
Sljedeći članakMigranti “ispadali” iz prevrnutog kombija / video s mjesta nesreće