Na redovnoj godišnjoj izbornoj skupštini okupili su se i članovi Kulturno umjetničkog društva „Vrbje”, društva koje iz godine u godinu sve više raste i okuplja članove.

Bila je ovo prigoda da progovore o radu i aktivnostima u protekloj godini, ali i utvrde plan rada u godini pred nama. Skupština je bila i izborna pa je izabrana i nova predsjednica, Suzana Petrović.

Kako ističu Vrbjani, zahvalili su dosadašnjoj predsjednici Marijani Sekulić na svemu učinjenom za društvo u proteklom razdoblju. Društvo je to koje i u folklornom pogledu sve više napreduje.

Odlični glasovi, sjajna folklorna izvedba članova Kulturno umjetničkog društva „Vrbje” pod vodstvom umjetničkog voditelja Zvonka Šantića na svakoj su manifestaciji još jedan dokaz da je ovo društvo postiglo zaista puno otkako su obnovili svoj rad.

Godina iza njih je bila više nego uspješna. U protekloj su godini postigli dva više nego vrijedna uspjeha. Početkom studenog ženska pjevačka skupina društva sudjelovala je na Državnoj smotri malih vokalnih sastava u kategorijama izvorne pučke glazbe i folklornih malih vokalnih sastava u Sisku i osvojila sjajno treće mjesto!

Sudjelovanje na ovoj eminentnoj smotri izborili su odličnim nastupom na Županijskoj smotri pjevačkih skupina održanoj u Starim Perkovcima koja je održana u sklopu ovogodišnjeg „Brodskog kola“. Zbog odličnog nastupa i izvedbe, selektori Hrvatskog sabora kulture preporučili su ih za nastup na Državnoj smotri, 15. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava i ukazano povjerenje u potpunosti je opravdano! Također na Smotri pjevačkih skupina u Starim Perkovcima članica ovoga društva Željka Đurić proglašena je najboljom počimaljom Brodsko posavske županije.

S radom nastavljaju i u godini pred nama, a da im snage i entuzijazma ne nedostaje dokaz su i  mladi tamburaši Kulturno umjetničkog društva „Vrbje”  koji su tek počeli učiti svirati na ovom žičanom instrumentu, a prvi su puta nastupili na božićnom koncertu društva krajem prošle godine.

 

Komentari
Prethodni članakPrijavite se na besplatnu radionicu ”Zlatni ples”
Sljedeći članakDesert koji vraća u djetinjstvo- počastite se kompotom od jabuka