Radionica suvremenog plesa će se održavati u Pučkom otvorenom učilištu M. A. Relković od veljače do svibnja.

Program Zlatni ples zamišljen je kao oblik rekreacije i kreativnog izražavanja za osobe treće životne dobi. Baziran je na tehnikama suvremenog plesa i prilagođen fizičkim predispozicijama polaznika.

Sudjelovanje u radionici je besplatno!

Sat je podijeljen u tri dijela. U prvom dijelu polaznici zagrijavaju tijelo putem posebno osmišljenih vježbi kroz koje se radi na jačanju muskulature tijela, fleksibilnosti i osnaživanju zglobova. Vježbe su osmišljene uz pomoć i savjete fizikalnog terapeuta.
Drugi dio sata je kreativnog karaktera i uključuje plesne improvizacije te stvaranje plesnih sekvenci koje tijekom vremena postaju dio veće koreografije. Zajedničkim sudjelovanjem u stvaranju pokreta sudjeluju i polaznici i voditeljica. Stvaranjem plesne koreografije dobiva se osjećaj zajedništva i slobode, jača se memorija, a pokreti vlastitog tijela dobivaju novi smisao i značaj. Zadnji dio sata namijenjen je za istezanje i opuštanje tijela kroz različite tehnike disanje, yoge ili vođene meditacije.
Radionica će se održavati u prijepodnevnim satima u prostorima Učilišta, a održat će se pod stručnim vodstvom iskusne plesne pedagoginje.

”Broj polaznika je ograničen, stoga molimo sve zainteresirane da se čim prije jave u tajništvo Učilišta na broj 331 010 ili e poštom na poumar@sb.t-com.hr” – poručuju iz Učilišta

Radionice će se održati uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada Nova Gradiška.

Foto: Ilustracija 

 

Komentari
Prethodni članakVečeras se u Novoj Kapeli bira najljepša djevojka i snaša Brodsko posavske županije
Sljedeći članakKUD „Vrbje”: Nova predsjednica Suzana Petrović, i u godini pred nama nastavljaju s aktivnostima / foto