Dugo najavljivani projekt izgradnje kružnog toka u središtu grada na križanju Dieneševe i Gajeve ulice kreće od danas. Kako ističe gradonačelnik, saborski zastupnik Vinko Grgić, ukupna je vrijednost radova 1.799.376,83 kn s PDV-om, a sredstva za izgradnju osigurale su „Hrvatske ceste” koje su sredstva preusmjerila na Županijsku uprave za ceste, a oni ih Sporazumom preusmjerili u gradnju kružnog toka.

– Rezultat je to kontinuiranih pregovora s Upravom „Hrvatskih cesta” koji su nam, zaista, izašli u susret i hvala im na tome. Grad će u ovoj „priči” sudjelovati s minimalnim sredstvima i to je ono što veseli – ističe Grgić.

Radove izvodi tvrtka PZC iz Slavonskog Broda, a planirani rok za završetak radova je 105 dana.

Kako bi se radovi mogli nesmetano izvoditi, promet u središnjem dijelu grada na križanju Dieneševe i Gajeve ulice će biti zatvoren, a prolaz će biti omogućen samo vozilima dostave i pješacima.

Dakle, slijedi nam tri mjeseca „obilaska” ovog dijela grada, no konačni rezultat, ipak bi trebao biti prometno uređen središnji dio grada na korist svima.

 

Komentari
Prethodni članakDr. Ljepša Rakas Vujčić, specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije i, odnedavno, subspecijalist reumatologije: Kruna je ovo moje karijere
Sljedeći članakDječja igra završila dramom: Čelični se prsten zaglavio dvanaestogodišnjem Novogradiščanu