Nestašna igra dvojice braće u Novoj Gradiški u srijedu ujutro, koju je prekinuo zaglavljeni čelični prsten, kulminirala je odlaskom na Hitnu pomoć. No, kako 12-godišnjem dječaku doktori nisu mogli pomoći jer je prsten odbijao suradnju i nije silazio s prsta koji je sve više oticao, zabrinuta majka je sina, nakon poziva na 112, odvela lokalnim vatrogascima koji su nakon punih sat vremena piljenja čelika, školarcu vratili osmijeh na lice.

– Dječak je kod nas došao s majkom. Pokušavali su čelični prsten skinuti sapunom, uljem, koncem, ali ništa nije pomoglo pa su otišli na Hitnu. Ali i tamo je bilo uzalud pa su došli u našu postaju. Prsten mu je stisnuo dotok krvi. Dječak je bio jako uplašen dok je kolega rezao prsten. Ja sam mu odvlačio pažnju te ga pokušavao smiriti. Čim smo napravili prvi rez, otok je počinjao splašnjavati. Ali rezanje malom brusilicom je trajalo punih sat vremena jer se čelik sa svakim zarezivanjem zagrijavao pa smo ga morali hladiti vodom. – prisjetio se za Jutarnji list intervencije skidanja prstena Tomislav Orlovac, zamjenik zapovjednika JVP Nova Gradiška.

Ovo im je bila prva takva, dodaje, intervencija, jer postupanje s čeličnim prstenom je daleko zahtjevnije od materijala poput zlata i srebra koji najčešće ljudima zapnu na prstima a i lakše se ‘slome’.

Zagrebački vatrogasci zbog istih nevolja godišnje interveniraju i 40-ak puta, a samo u utorak su imali dvije takve intervencije.Siniša Jembrih, prvi čovjek zagrebačkih vatrogasaca otkrio nam je da osim skidanja prstena s prsta, skidaju i razne matice…

– Uglavnom sve intervencije se uspješno riješe. Ljudima padnu na pamet razne ideje, a po vrućini olako oteknu prsti, ubodu ih insekti… U našoj postrojbi građani završe kad im ni na Hitnoj ne mogu pomoći. Sami došetaju ili ih doveze Hitna. Zasučemo rukave i krenemo u ‘operaciju’ skidanja prstena, naoružamo se svim sredstvima, kirurškim rukavicama i slično te poduzmemo sve da ljudima vratimo osmijeh na lica. – rekao je za Jutarnji list Siniša Jembrih, zapovjednik JVP Zagreb.

Foto: JVP
Izvor: SBPlus

 

Komentari
Prethodni članakKreću radovi na izgradnji kružnog toka u središtu grada, obustavlja se promet na križanju Dieneševe i Gajeve ulice / foto
Sljedeći članakThe Trio band iz Karlovca sutra na Ljetnoj pozornici