U Gradskoj knjižnici Nova Gradiška u sklopu ovogodišnje manifestacije LJETO U KNJIŽNICI, održana je posljednja (srpanjska) kreativno čitateljska radionica Ljubav – Ljetni osmjesi srca.

Novogradiške mlade glazbenice, članice GKNG od najranijijih dana, Ema Posavčević i Lucija Prpić, čarobnom izvedbom skladbe Leonarda Cohena “Hallelujah, arrr. Pentatonix” (duet flauta) “uvele” su prisutne u ovu kreativnu radionicu.

Unutar čitateljskog kluba dječjeg odjela, dječaci i djevojčice čitali su slikovnicu Ljubav, autorice Andree Petrlik Huseinović, koja obrađuje temu odrastanja djeteta u svijetu bez mržnje, patnje i bez ratova, u svijetu u međusobne tolerancije i ljubavi prema ljudima i prirodi.

-“Djeca su se zabavila i saznali smo što je za djecu ljubav, od nekih sitnica, kućnih ljubimaca, oblačka na nebu, a ljeto posebno vole.Ono što i ova naša djeca žele je da mogu živjeti u cvijetu koji su nacrtali i napisali, to je svijet pun sreće, ljubavi i prijateljstva.” – rekla je diplomirana knjižničarka, Biljana Dakić

Uz čitanje, radionicu je obilježila i izložba likovnih i literarnih radova sudionika radionice, a sudionici su darivani knjigama i slikovnicama svjetski poznatog i nagrađivanog izdavača Kašmir promet d.d., Zagreb s posvetama autora Andree Petrlik Huseinović i Kašmira Huseinovića.

Slikovnica “Ljubav” je peta autorska slikovnica međunarodno nagrađivane autorice Andree Petrlik Huseinović (Grand-prix Oita bijenale ilustracija, Japan, Zlatna plaketa, Bijenale ilustracija Bratislava, Grigor Vitez, Ovca u kutiji, Diploma Časne liste IBBY, Basel). Njezine autorske slikovnice objavljene su u Japanu, Južnoj Koreji, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Sloveniji, Rusiji i Kini, a originalni radovi dio su međunarodne zbirke prestižnog Chihiro Art Museuma u Japanu. Glavni lik je dijete, koje može živjeti u bilo kojem dijelu svijeta, ali ima iste želje – da bude voljeno i sretno.

Komentari
Prethodni članakEdukatorica Matea Šimunović: Na jedan oglas za posao javlja se stotine kandidata
Sljedeći članakU općini Nova Kapela radi se „punom parom”: Evo što je napravljeno