Osamnaesto Ljeto u knjižnici” nastavljeno je jučer još jednom likovno-literarnom radionicom “MORSKE SLIKE NA KAMENIM OBLUTCIMA”.

Djelatnici knjižnice trude se animirati i zabaviti djecu te im uljepšati ljetne praznike. Uz to, sve ono što izrade, mogu ponijeti kućama i imati suvenir na još jedno lijepo druženje. Ljetne motive su oslikavali na kamenčićima, dok im je voditeljica radionice Mirjana Pranjić čitala djelo “Ljeto na jezeru Čiču”, književnice Jasminke Tihi Stepanić.

-” Djeci koja nisu bila na moru, na ovaj način približavamo morski ugođaj. Kamene oblutke sam prikupila na potoku Šumetlici, a nešto u Slavonskom Brou. Nakon likovnog dijela uslijedit će literarni dio; čitanje bajke o nastanku kamenih oblutaka, višestruko nagrađivane autorice Jasminke Tihi Stepanić koja je dobila i nagradu Grigor Vitez za svoju bajku.” – rekla je knjižničarka Mirjana Pranjić

-” Bajka je s poukom da samo velika i iskrena ljubav i odano prijateljstvo može pobijediti mržnju, zlo i kletve.” – dodala je knjižničarka Pranjić koja je djeci čitala bajku o kamenim oblucima, dok su ostale djelatnice Gradske knjižnice Nova Gradiška odjevene u likove iz iste bajke dočarale ugođaj te radionicu učinile još zanimljivijom.

Komentari
Prethodni članakTuristička zajednica županije: Za tematsku brošuru i promo video 68 tisuća kuna
Sljedeći članakEkipa iz snova: Na ljetovanju nam je bilo super, idemo opet!