Osmu godinu zaredom članovi Društva „Naša djeca” Rešetari ljetuju u Kampu u Balama u Istarskoj županiji. Ove godine u kampu je boravilo 48 djece s područja općine Rešetari.

– Bilo je ovo nezaboravno iskustvo, mi smo kao voditelji presretni. Želim zahvaliti svima koji su pomogli da se kamp održi, prije svega načelniku Zlatku Aga i Općini Reštari koji su financijski pomogli realizaciju ovog projekta te načelniku Općine Kanfanar Sandri Jurmanu. Žao nam je što ostalo 27 djece koju nismo mogli povesti. Kamp je održan od 1. do 6. srpnja 2019. godine u Balama, u Istri.
Dani su nam bili prožeti raznim aktivnostima. Prošetali smo ulicama antičke Pule, istražili podzemlje Arene, te saznali mnoge zanimljive činjenice o gladijatorskim borbama od turističke voditeljice koja nas je provela gradom. Ni ove godine nismo propustili odlazak u Aqua park Istralandiu u kojem su se djeca nezaboravno provela. A ove godine smo posjetili tematski vodeni i paleo park s bazenima u obliku dinosaura koji je smješten u blizini poznatih paleontoloških nalazišta, u kampu Mon Perin u Balama. I ove godine djeca su mogla iskušati čari ronjenja s bocama uz pomoć profesionalnog instruktora ronjenja – ispričala nam je Sanja Kolaković, predsjednica Društva „Naša djeca” Rešetari.

Posjetili su nas nekidan u našoj redakciji i učenici koji su boravili u kampu, Matija Dautović, Karlo Špehar, Petra Šimunović i Barbara Cindrić te ispričali doživljaje s ljetovanja. Kako su se jednoglasno složili, bilo im je odlično i ako bude moguće, sljedeće godine, svakako, ponovno idu opet.

Komentari
Prethodni članakKreativna ljetna radionica u Gradskoj knjižnici
Sljedeći članakPrva večer 22. Moto susreta na Strmcu : danas nastavak / Foto