Stiže 59 novih fiksnih kamera za nadzor brzine s ugrađenim sustavom za automatsko prepoznavanje registarskih pločica (ANPR), a očekuje se da će do kraja godine 122 kućišta biti postavljena po cijeloj Hrvatskoj, u koja će se premještati nove kamere.

Kamere će se seliti ovisno o sigurnosnoj situaciji, a prazna kućišta imat će preventivnu funkciju. Bit će raspoređene na 17 policijskih uprava, osim prometnica na području Policijske uprave zagrebačke, primorsko-goranske i karlovačke, gdje su još prije postavljene, prenosi Net.hr

Osim fiksnih kamera, nabavlja se i 50 stacionarnih uređaja za mjerenje brzine na tronošcu te 100 ručnih uređaja. 
Fiksne kamere imaju mogućnost snimanja brzine najmanje šest vozila u zoni nadzora, u najmanje dva vozna traka i u oba smjera, a brzina koju detektiraju ide od 30 do 250 kilometara na sat. Kamere će se moći koristiti i za sankcioniranje drugih prekršaja poput korištenja mobitela te nevezanja sigurnosnim pojasom.

Na području PU Brodsko posavske kamere će biti postavljene na sljedećim lokacijama: 1. KOVAČEVAC, Kovačevac kbr. 84 (Ž4158), 2. SAPCI, Sapci kbr. 122 (Ž4202), 3. RASTUŠJE, Rastušje nasuprot kbr. 2 B (D53), 4. SIBINJ, Ulica Sibinjskih žrtava kbr. 91 (D525).

Komentari
Prethodni članakNovogradiščanima predstavljena ”Karavana zelenog poduzetništva”
Sljedeći članakUlica Ivana Domca ”zaglavila” u nekom drugom vremenu