Iz dana u dan Grad Nova Gradiška sve je ljepše mjesto za život, osobito središnji dio gdje je obnovljen gotovo svaki ”ćoškić”, ali i dalje trn u oku svih Novogradiščana jedna je ulica koja nije napredovala od ”stoljeća sedmog”, a i glavna je tema emisije Radija Nova Gradiška – Glas naroda, sigurni smo da znate o kojoj je ulici riječ, bez da napišemo njeno ime. 

Da, pogodili ste, Ulica Ivana Domca, na južnoj strani Nove Gradiške. Ulica koja asfalt u svojoj povijesti nije osjetila, ulica u kojoj se stanovnici svakodnevno bore s prašinom, blatom, prljavštinom, rupama, lokvama, lošom rasvjetom… nabrajanju nema kraja.

Mještani problematične ulice, nebrojeno puta su pokušavali pronaći rješenje na nekoliko strana, kako Uprave, tako i redakcije Radija Nova Gradiška, iako su nakon apela rupe popunjene, fotografije su dokaz kako to ipak nije trajno rješenje.

Pusta obećanja vladajućih stranaka već desecima godina i nerazumijevanje djelatnika pojedinih ustanova dovelo je do situacije da mještani spomenute ulice žive u nekim drugim vremenima, zaboravljenim, onima koja ne pripadaju 21. stoljeću. 

Stoga, apeliraju žitelji Domčeve ulice, na što hitniju sanaciju ili barem za početak asfaltiranje jedne trećine ulice kao što je susjedna Baruna Trenka. Skromne želje mještana, s obzirom na stoljeće u kojem živimo.

Istovremeno, pitaju se mještani ulice Baruna Trenka kada će nastavak obnove njihove ulice? Izgleda kako je južni dio Nove Gradiške pomalo zapostavljen i zaboravljen. Postavljaju se pitanja hoće li konačno brojni stanovnici dobiti odgovore na pitanja i hoće li se u proračunu koji teži 101 milijun kuna naći mjesta za ulice koje u odnosu na ostatak grada izgledaju kao seoski prteni put?! 

 

Komentari