Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, prosječna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za rujan iznosila je 6.418 kuna, što je nominalno 3,6, a realno 2,8 posto više nego za rujan prošle godine.

U odnosu na kolovoz prosječna isplaćena neto plaća za rujan nominalno je niža za 0,3, a realno za 1,1 posto.

Najviša prosječna mjesečna neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama za rujan isplaćena je u zračnom prijevozu, u iznosu od 11.448 kuna, a najniža u ostalim osobnim uslužnim djelatnostima, 4.233 kune.

Po podacima DZS-a, medijalna neto plaća za rujan iznosila je 5.539 kuna, što znači da je polovina zaposlenih imala manju, a polovina veću plaću od tog iznosa.

Prosječna mjesečna bruto plaća za rujan iznosila je 8.693 kune, što je realno 1,7 posto manje nego za kolovoz. Na godišnjoj je razini prosječna bruto plaća bila realno viša 3,2 posto.

Podaci DZS-a pokazuju da je prosječna mjesečna neto plaća po satu isplaćena za rujan iznosila 38,47 kuna, a bruto 52,11 kuna.

U rujnu je prosječna neto satnica tako bila za pet posto viša nego u mjesecu ranije, dok je na godišnjoj razini niža za 0,4 posto.

Bruto satnica je na mjesečnoj razini bila viša za 4,3 posto, a na godišnjoj niža za 0,1 posto.

Foto: Tportal.hr

Komentari
Prethodni članakOpćina Rešetari donijela Odluku o odabiru ponuditelja WIFI4EU
Sljedeći članak“Fancy dog”: Vlasnici se slažu – oni zaslužuju samo najbolje