Stara poslovica kaže da je pas najbolji čovjekov prijatelj. Za mnoge obitelji psi su puno više od kućnih ljubimaca i predstavljaju puno radosti i veselja. Sasvim je logično stoga da i ljudi koji posjeduju pse brinu o svojim ljubimcima i da žele da im oni budu sretni, zdravi, ali i lijepi. Nažalost, ubrzani tempo života ponekad ljudima baš i ne dopušta da svojim ljubimcima posvete puno vremena, osim za šetnju i igru. Češljanje i uređivanje nekako uvijek odgađaju, da bi na kraju tražili profesionalnu uslugu.

Tu uslugu možete pronaći u salonu za pse “Fancy dog” u Vinogradskoj ulici 53, u Novoj Gradiški.

U ponudi salona je sve vezano za njegu pasa: kupanje, češljanje, šišanje, rezanje noktiju, čišćenje očiju, njegu ušiju, trimanje kratkodlakih pasa i čišćenje analnih žlijezda.  Dovedite svoje pse u salon koji odiše toplinom, a dočekat će vas uvijek nasmijana, simpatična vlasnica Anamarija Bičanić.

U Fancy salonu se češljaju, kupaju, feniraju i friziraju sve vrste pasa, od onih najmanjih do onih najvećih, od kratkodlakih do onih sa dugom bundastom ili svilenom dlakom.

– ” Svi su oni naši prijatelji kojima uz igru i s puno strpljenja pomažemo da se manje linjaju, da budu raščešljani, mirišljavi s fancy frizurom.”

Vlasnica je dosljedna kod svojih odluka da sa psima postupa nježno i što više pokušava umanjiti stres kod pasa koji se izrazito boje.

– ” Za mene ne postoje zločesti psi, iz iskustva znam da blagi pristup psu daje najbolje rezultate. Bio je jedan agresivan pas, no uz puno maženja i keksića pripitomio se. Već drugi posjet salonu prođe lakše i bezbolnije.Psi me prepoznaju, a vlasnici dopuste da slobodno radim sa njima, što na kraju rezultira da odlaze kući lijepi i veseli.”

Cijeli tretman traje do dva sata:

– ” Pas prvo iznjuška cijeli salon, zatim ga vlasnik stavi na stol. Tretman traje otprilike dva sata, ovisi o problematici dlake. Prvo pokušam opustiti psa, zatim ga privikavam na mašinicu, šišam samo trup, ostatak tijela raščešljavam, uklonim čvoriće. Slijedi kupanje, češljanje, stavljanje regeneratora. Kad je dlaka u potpunosti suha češljam psa, čupam dlačice iz ušiju, čistim uši, izbrijavam sanitarni dio, oblikujem noge i uređujem glavu. Za kraj našpricam psa parfemom i slikamo se.”

Uređivanje pasa važno je tijekom cijele godine. Po ljeti zbog vrućine, a po zimi i ostalim dobima zbog čistoće. Na kraću dlaku manje se lovi vlaga, prljavština i puno  je lakša za održavanje. Redovitim odlaskom u salon i uz malo truda doma i vi i vaš ljubimac osjetit ćete olakšanje: manje zapetljanosti, manje dlaka po kući, manje prljavštine i neugodnih mirisa, a vaš pas sa zdravijom i ljepšom kožom i dlakom.

Najzabavnije je što imam priliku igrati se i družiti s raznim vrstama pasa, svakim posjetom učim sve više o njima, kaže nam Anamarija. Kućni ljubimci, kao i ljudi, imaju veću vjerojatnost da ostanu zdravi kada su čisti i dobro njegovani, naglašava vlasnica salona. U ovu misiju uložila je puno sredstava, truda, vremena i – cijelu sebe. 

https://web.facebook.com/Fancy-Dog-2077292359243065/

Komentari
Prethodni članakKolika je, zapravo, prosječna hrvatska neto plaća i tko ima duplo više
Sljedeći članak26-godišnjak vozio u vrijeme kada mu je izrečena zaštitna mjera: Dobio 11 dana zatvora, deset tisuća kuna kazne…