Prođoše zaprege, svatovi poveli na slavlje svoje goste. Niske dukata što zveče i cvijeća miris kao res u kosi mladih cura. Dašak prošlosti prošao je danas gradom, pedesete prošlog stoljeća pružile su svoje skute. Nek čuje stoga svaki kutak, da dvoje mladih započelo svoje bračne pute…

Nizu aktivnosti koje su realizirali u svom dosadašnjem tridesetgodišnjem radu, članovi Hrvaske kulturno umjetničke udruge “Trenk” dodali su još jednu.

Protekle subote organizirali su svatove, okupili i staro i mlade, svoje članove, konjanike, zaprege i uprizorili našim sugrađanima i “Osječkoj televiziji” običaje i nošnje iz vremena pedesetih godina prošlog stoljeća. Kako ističe Vesna Vlaović, voditeljica društva, članovi društva su se danima pripremali za ovu manifestaciju, šivalo se, istraživalo, pripremalo, a rezultat svega itekako vidljiv. Oživjela se starina i prošlost, zapjevalo se, zaplesalo, srca napunilo, a “Trenkovci”, naravno, idu dalje. Pred njima je trideseta obljetnica društva koju će proslaviti nizom sadržaja.

 

Komentari
Prethodni članak105 godina Gime u fotkama
Sljedeći članakMilkica Svitlanović -Uživajte u životu i ne dozvolite da vam rak promijeni život