Iza novogradiških gimnazijalaca i profesora još je jedna vrijedna obljetnica, 105 godina postojanja i rada. Kako pišu na svom fb profilu, 31. siječnja 1919. Naredbom Povjerenstva za prosvjetu i bogoštovlje u Zagrebu osnovana je Gimnazija Nova Gradiška. 105 godina Gimnazija obrazuje i odgaja učenike Nove Gradiške i okolice pružajući im znanja i vještine potrebne za nastavak školovanja i uspješan daljnji život.

Bogatim programom pokazali smo dio onoga čime se gimnazijalci, uz redovnu nastavu, bave. Pripremili smo izložbu likovnih radova Baština i ja, predstavili školski list Zvono i rad radijskih novinara, organizirali sportski turnir u disc golfu i šahovski turnir te svečanu priredbu u Domu kulture na kojoj su nastupili zbor, rock sastav, recitatori, plesna skupina i naša bivša učenica Gabrijela Redžić, studentica Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Na dva okrugla stola usredotočili smo se na dvije važne teme: hrvatski jezik danas i gimnazijsko obrazovanje danas. Dvije su to teme neizbježno povezane i važne u kontekstu današnjega vremena. Jezikoslovni stručnjaci i ravnatelji srednjih škola međusobno su razmjenom mišljenja skrenuli pozornost na važne teme koje se tiču svih nas.

Bivši gimnazijalac, Ivan Posavčević, profesorima i učenicima izložio je zanimljivo predavanje na temu Jezik i matematika.

Pred brojnim uvaženim gostima predstavili smo sve na što smo ponosni i veselimo se i dalje odgajati uspješne mlade ljude. Hvala svim učenicima i djelatnicima Gimnazije te vanjskim predavačima koji su doprinijeli proslavi 105. rođendana naše Gimnazije – ističu u novogradiškoj Gimnaziji.

 

Komentari
Prethodni članakSvjetski je dan borbe protiv raka
Sljedeći članakKako se nekada išlo u svatove: “Trenkovci” organizirali još jednu sjajnu aktivnost