Ove subote, 03. ožujka 2019. godine u organizaciji Općine Rešetari održana je velika ekološka akcija čišćenja okoliša na području općine. Prikupljanje otpada na ovakav način je, nažalost, i dalje potrebno zbog nesavjesnih ljudi koji i dalje odbacuju smeće na nedopustiv i necivilizirani način, usprkos tome što je na području općine uspostavljeno organizirano zbrinjavanje i razvrstavanje otpada na zelenim otocima preko ovlaštene ugovorne tvrtke Odlagalište d.o.o., Nova Gradiška.

U akciju čišćenja su se uključile žene iz programa „ZAŽELI”, članovi Općinskog vijeća, udruga, kao i djelatnici Jedinstvenog upravnog odijela. Tako su čišćene površine uz prometnice u naseljima i izvan naselja, oko javnih površina, uz poljske i šumarske putove, vodotoke i ostale površine. U akciji je sudjelovalo 60-tak mještana. Prikupljeni otpad preuzela je tvrtka Odlagalište d.o.o., Nova Gradiška koja zbrinjava otpad s područja općine Rešetari. Ovakva akcija čišćenja okoliša planira se ponoviti u mjesecu ožujku ove godine prije vegetacije zato što je jako puno odbačenog otpada u prirodi. Nakon završetka radne akcije čišćenja za sve sudionike je organizirano druženje (uz kavu i piće) u Gostincu na streljani.

Načelnik općine Zlatko Aga ovim putem zahvaljuje svima koji su sudjelovali u akciji na doprinosu i uloženom trudu za očuvanje našeg okoliša, prirode i planeta Zemlje koje je naše zajedničko dobro, a posebno svim mještanima koji su odgovorno svojim entuzijazmom doprinijeli čišćoj i urednijoj općini Rešetari.

Izvor: Općina Rešetari

 

Komentari
Prethodni članakSkromna povorka i spaljivanje Rade zaokružili novogradiške poklade
Sljedeći članakŽupan obišao Sustav javnog navodnjavanja Orubica: ”U tome je budućnost Orubičke poljoprivrede”