Dobre vijesti stižu iz općine Staro Petrovo Selo.

U akciji “Jer svirati se mora 2” Ministarstva kulture i medija i Hrvatske glazbene unije dodijeljeno je 7 milijuna kuna pomoći za organizaciju više od 400 koncerata u 237 projekata.

Stručna komisija Hrvatske glazbene unije odabrala je 237 od više od 300 prijavljenih projekata, a do kraja lipnja akcijom “Jer svirati se mora 2” distribuirat će se ukupno 7 milijuna kuna pomoći za organizaciju koncertnih aktivnosti radi ublažavanja posljedica protupandemijskih mjera.

Među odobrenim projektima je i onaj Udruge za integraciju glazbene kulture mladih „Starci 2001” koji su prijavili manifestaciju Enduro club party i koncert grupe Psihomodo pop u Starom Petrovom Selu na Rukometnom igralištu 25. lipnja ove godine

Kako je priopćeno, pomoć će dobiti dvostruko više koncerata nego što ih je dobilo prošlogodišnjom istoimenom akcijom. “Svaka je prijava višestruko provjeravana i procjenjivana te su na temelju pristigle dokumentacije donesene odluke kojima će se pokriti određeni dijelovi tehničkih troškova za 237 odobrenih projekata”, napominje se.

Sredstva pomoći, ističe se, usmjerena su isključivo na pokrivanje dokumentiranih tehničkih troškova organizacije koncerata (poput najma razglasa, dvorana ili drugih prostora, zaštitarske službe itd.) i ne koriste se za isplatu umjetničkih honorara.

Hrvatska glazbena unija sklopit će ugovore sa svakim pojedinim organizatorom po svakom pojedinom odobrenom projektu, na temelju čega će se isplatiti odobrena sredstva.

U odabiru projekata posebna je pozornost posvećena omogućavanju realizacije raznolikih sadržaja i organizaciji koncerata u manjim sredinama kojima nedostaju kulturni sadržaji.

Komentari
Prethodni članakRavnateljica Vesna Lončar Cindrić: Nastavljamo optimistično uz mjere, osmaši se vesele promjeni ali ne razmišljaju što upisati..
Sljedeći članakRavnatelj novogradiške bolnice: Krenuli smo od nule i učili o novim načinima liječenja