Početkom tjedna startalo je drugo školsko polugodište. No, peti val epidemije stvara poteškoće i u školstvu. Trenutno je u Hrvatskoj pozitivno na koronavirus gotovo 4000 učenika te oko tisuću djelatnika. Desetak škola prešlo je i na model C, to jest, online nastavu. Kakva je situacija u OŠ “Mato Lovrak” Nova Gradiška? Razgovarali smo s ravnateljicom škole Vesnom Lončar Cindrić:

-” Osim epidemioloških mjera, pamtit ćemo 2021. godinu po veselim zvukovima djece u školskim klupama. Uspjeli smo prvo polugodište kompletno odraditi u školi, a nadamo se i vjerujemo kako ćemo tako nastaviti u drugom polugodištu. Na opće veselje učenika ali i nastavnika učenici su u školskim klupama. Situacija je dobra, 13 učenika je u izolaciji dok je 6 pozitivnih, od 540 učenika to je dobra statistika. Nastavnici su negativni u smislu kovida, no pozitivni u ljudskom dijelu.”

-” Nažalost ova je sitaucija postala novo normalno, mislim da će im biti čudno kad se mjere ukinu. Sve je prešlo u rutinu, smanjuje se i broj maskica koje dijelimo ukoliko učenici zaborave, sad im je to prešlo u naviku, nemamo problema s poštivanjem mjera. Vjerujem da neće biti problema u slučaju izolacije nastavnika, imamo plan za zamjene.”

-” Djeca uredno idu na izvannastavne aktivnosti, grupiraju se iz više razrednih odjela uz pridržavanje mjera. Uskoro kreću natjecanja, živi kontakt na dodatnoj nastavi je iznimno bitan. Nadamo se obilježiti Valentinovo, pa i maškare, vjerujem da će se održati koncert pod maskama, u ožujku je dan škole pa ćemo obilježiti kratkim programom i sportskim aktivnostima.”

-” U drugom polugodištu se intenziviraju dolasci predstavnika srednjih škola. Nadam se da ćemo ove godine to odraditi uživo, kako s učenicima tako i roditeljima. Pedagoginja Slavica je na raspolaganju za svako pitanje i pomoć našim osmašima. Učenici još uvijek ne razmišljaju što upisati, koju srednju školu izabrati, aktiviraju se tek u ožujku kada postanu svjesni da ih čeka srednja škola. Jedno od novijih zanimanja je informatička škola u Novskoj, većina ostaje na području Nove Gradiške, dosta interesa je za dio medicine. To su još uvijek djeca, ja u 8.razredu nisam znala što upisati, moja velika želja bila je upisati za automehaničara, otac se vratio supisa i rekao da nije bilo mjesta za mene, on je u tom trenutku bio mudriji, procjenio je da to zanimanje ne bi bilo primjereno meni. Tako i naši učenici, mnogi se još dvoume zato su tu roditelji da usmjere ili uvjere što je ipak najbolje za njih,” – rekla je ravnateljica Vesna Lončar Cindrić.

Komentari
Prethodni članakRadi ogromnih količina bačene hrane EU mijenja oznake rokova trajanja
Sljedeći članak„Jer svirati se mora 2”: Udruga „Starci 2001” dovodi nam Psihomodo pop u Staro Petrovo Selo