Sve veći broj zaraženih koronavirsunom bolesti stvara i dodatni pritisak na bolnički sustav. Bolnice koje uz liiječenje oboljelih provode i PCR testiranja i cijepljenje pred izazovom su velikih gužvi. Ništa drugačije nije ni u novogradiškoj Općoj bolnici.

-” Imamo ogroman pritisak na testiranje, ovih dana je među njima i veliki broj zaraženih, skoro 50% zaraženih je među testiranima. Popunjenost covid odjela je 50%, odnosno imamo 15 pacijenata sa težim oblikom bolesti, ovi su brojevi u prošlom valu bili duplo veći. Trenutno imamo pobol među medicinskim sestrama i liječnicima, 23 djelatnika su što u izolaciji što pozitivni, sve još možemo kompenzirati i prebaciti liječnike tamo gdje nedostaju,”- kažeJosip Kolodziej ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška

-” Odaziv na cijepljenje je sličan razini Hrvatske, odaziv je dobar, pozivam one koji se nisu cijepili da to učine. Iz mog iskustva, cijepljeni puno rjeđe obole od teških simpotoma, a jako je mala šansa za respirator. Zato, cijepite se, i pozivam one koji imaju dvije doze da prime i treću.”

-” Više od 750 pacijenata prošlo je kroz naše covid odjele, više od 50 bilo je na respiratoru. Nažalost, tri su osobe preminule od posljedica covida.”

Najveći su heroji medicinsko osoblje.

-” Svi smo dali sve od sebe, hvala svim djelatnicima na volji jer krenuli smo od nule, morali smo preustrojiti rad odjela, doći do novih saznanja o toj bolesti, načinima liječenja. Zahvaljujem svim djelatnicima, liječnicima, nemedicinskom osoblju, svi su dali maksimum da bolnica bude funkcionalna u ovim uvjetima, “- kaže ravnatelj i poručuje samo strpljivo do skorašnjeg završetka pandemije.

Komentari
Prethodni članak„Jer svirati se mora 2”: Udruga „Starci 2001” dovodi nam Psihomodo pop u Staro Petrovo Selo
Sljedeći članakHrvatska pala na 3.88 milijuna stanovnika, Brodsko-posavska u najcrnjem dijelu statistike