Coca-Colin sustav u Hrvatskoj nastavlja s projektom izgradnje vježbališta na otvorenome, tzv. aktivnih zona, te će ove godine postaviti njih još deset diljem Hrvatske. O gradovima u kojima će se urediti nove aktivne zone glasovanjem ponovno odlućuju sami građani, a njihovim se uređenjem želi pridonijeti obogaćivanju sadržaja lokalnih zajednica te građane potaknuti na redovito vježbanje i rekreaciju.

Zato glasajte za Novu Gradišku da u sklopu Coca-Colinog projekta “Pokret za radost” dobije svoju Aktivnu zonu, tj. Vježbalište na otvorenom.
U aktivnim zonama postavit ce se šest razlicitih sprava za vježbanje – ELIPTIČNI TRENER, VOLANI ZA RUKE, PARALELNE PREČKE, ZRAČNA HODALICA, TROVISINSKO VRATILO i DVOSTRUKA KLUPA ZA FITNESS

Nova Gardiška je sa 3. mjesta u kategoriji gradova između 10 000 do 35 000 pala 4 glasajte za svoj grad na linku http://pokretzaradost.hr, prijavite se putem facebook profila i odaberite Novu Gradišku.

izvor: www.pokretzaradost.hr

Uredenje aktivnih zona, odnosno vježbališta na otvorenome, provodi se od 2016. u okviru višegodišnjega Coca-Colina projekta “Pokret za radost”. Tijekom 2016. uredeno je deset aktivnih zona u gradovima diljem Hrvatske, a do kraja ce ove godine Coca-Colin sustav u suradnji s partnerima projekta i lokalnim vlastima urediti novih deset aktivnih zona. Svaka od njih bit ce opremljena sa šest sprava za vježbanje razlicite namjene kojima se mogu koristiti umirovljenici, tinejdžeri, rekreativci i profesionalni sportaši, odnosno svi zainteresirani za aktivan život i vježbanje na otvorenome.
O tome koji ce gradovi ove godine dobiti vježbališta na otvorenome ponovno odlucuju sami građani, koji za grad po svojoj želji mogu glasovati na mrežnoj stranici www.pokretzaradost.hr od 15. veljace do 15. travnja 2017.
U gradovima u kojima budu uređena vježbališta na otvorenome Coca-Cola će organizirati i besplatne aktivnosti koje ukljucuju razlicite vrste rekreacije i savjetovanje o vježbanju pod nadzorom partnera projekta te u dogovoru s mjesnim udrugama i organizacijama kao dodatan poticaj stanovništvu na više kretanja i redovito vježbanje.
Partneri inicijative uređenja aktivnih zona u sklopu projekta Pokret za radost su Kineziološki fakultet Sveucilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a potporu projektu dali su Ministarstvo zdravstva, Središnji državni ured za šport te Udruga gradova u Republici Hrvatskoj. Projekt i ove godine kao njegovi veleposlanici podržavaju Mirza Džomba, nekadašnji rukometni reprezentativac te Antonija Blace, televizijska voditeljica.

o_projektu_1

Komentari
Prethodni članakUdruga slijepih Nova Gradiška: Uz pomoć donatora do zajedničkog cilja / photo
Sljedeći članakIzvanredno obraćanje župana Danijela Marušića povodom izdvajanja Opće bolnice Nova Gradiška