Članovi Hrvatske kulturno umjetničke udruge “Trenk”, društva koje je u godini za nama “napunilo” punih 20 godina rada i postojanja, u subotu su održali godišnju, izbornu skupštinu. Bila je ovo prigoda za ocjenu rada i aktivnosti u protekloj godini te predstave plan rada u ovoj godini.
Budući je skupština bila izborna, jednoglasno je, podrškom svih članova društva za predsjednicu ponovno izabrana Verica Vuković, dopredsjednica je Željka Akmačić, tajnica Vesna Vlaović.
– U godini za nama bilježimo trideset nastupa, nastupali smo diljem Domovine i vjerujem, dostojno pronosili ime našeg Grada i kraja. Uvježbali smo i nove koreografije, a sve što smo radili svih ovih godina prezentirali smo našoj publici na cjelovečernjim koncertima uz Dan grada. Posebno smo ponosni na rad s mladima kojih trenutno imamo 27, stoga se ne moramo bojati za budućnost “Trenka”. Odrasla folklorna skupina također bilježi brojne uspjehe, a nekako smo najprepoznatljiviji po našoj dramskoj sekciji, koja je uvijek zadužena za zabavni dio i smijeh.
Ma, ponosna sam na sve moje članove, naravno, velika im hvala što su me izabrali, i naravno, nastavljamo i dalje, s istim elanom i entuzijazmom – ističe Verica Vuković, nova – stara predsjednica.
– Trenutno se pripremamo za “Noć kazališta” u novogradiškom Domu kulture, pred Uskrs ćemo organizirati još jedan cjelovečernji koncert, a nakon toga nastupamo u Sičicama na Uskrsni ponedjeljak. Sjajno nam je raditi, odlično se družimo i zabavljamo, a navjeća mi je nagrada vidjeti moje plesače na pozornici. Pljesak publike nam je najveća nagrada – dodaje Vesna Vlaović, tajnica i voditeljica društva.
Nakon održane skupštine, “Trenkovci” su nastavili u svom stilu, uz glazbu, pjesmu, ples i puno zajedništva i dobrih vibracija, stoga im možemo zaželjeti još puno uspješnih, plodonosnih godina i sjajnih nastupa.

Komentari
Prethodni članakJučer održana 5. po redu “Sarmijada i provijada 2015.”
Sljedeći članakNema odmora za Vukove