Karlo Kolundžić, slikar iz Slavonskog Kobaša, nenadano je od prve dame SAD-a, Melanije Trump primio nagradu. Za portret nje same koji ju je očigledno oduševio, odlučila mu je darovati zlatnik, javlja SBPlus

– Do Melanije Trump sam došao slučajno. To je uistinu bila igra slučajnosti. Imao sam skupnu izložbu u Sloveniji 2017. godine i kolega je Melaniji odlučio darovati odnosno poslati skulpturu. Kako ja ništa nisam imao, kazao sam da mogu eventualno naslikati portret. Kako je kolega kućni prijatelj i susjed Melanijinih roditelja, odnio je te poklone i tako je to došlo do Prve Dame. – za Topusko TV kazao je Kolundžić.

Zlatnik promjera pet centimetara stigao je kao zahvala za portret Melanije u popularnom izdanju – s dijamantnim naušnicama, podignutom kosom i u poznatom svijetloplavom kaputu visokog ovratnika.

– Puna tri mjeseca sam radio portret i kada sam ga isporučio kolegi, on je ostao bez teksta. A ja sam bez teksta ostao kada mi je supruga tog prijatelja donijela zlatnik koji mi je poslala Melania. – dodao je Kolundžić.

Kako stoji na službenoj internetskoj stranici KUD-a „Matija Gubec” iz Slavonskog Kobaša, Karlo Kolundžić slikar je pejsaža rijeka, ravnice i lovačkih motiva. Kada kistom ovjekovječi krajolike rodnog mjesta, rijeku Savu, dio slikarske duše poklanja i lovstvu. Slike plemenitih i lijepih životinja očaravaju ga u tišini goleme slavonske šume koju na platno prenosi akvarelom, uljem ili olovkom. Veliki broj njegovih radova krasi prostorije lovačkih udruga diljem Slavonije i drugih dijelova Lijepe Naše, a neke od slika postavljene su u prostorijama samostana u Cerniku u povodu obilježavanja Općine Cernik. 

Foto: ArhivaRNG/SBPlus

Komentari