Na današnji dan obilježavamo 16. obljetnicu smrti prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana. Ovom prilikom u župnoj crkvi Bezgriješnog začeća Blažene Djevice Marije služene je Sveta Misa, a zatim su u organizaciji Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Nova Gradiška položeni vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika poginulim, preminulim i smrtno stradalim hrvatskim braniteljima, te spomenika dr. Franji Tuđmanu.

Okupili su se predstavnici Udruge domaćina, Udruga roditelja poginulih hrvatskih branitelja iz Slavonskog Borda i Požege, čelnici Grada Nova Gradiška, te članovi braniteljskih i stradalničkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Grada.

Ante Vukšić, dugogodišnji predsjednik Udruge domaćina, smatra kako je upravo Franjo Tuđman realizirao stoljetni san o slobodi hrvatskog naroda i to ga čini najvećom povijesnom ličnošću naše zemlje. Ujedno je s poginulim hrvatskim sinovima stvarao Republiku Hrvatsku u Domovinskom ratu, pa mu bez obzira na sve, treba reći najveće “hvala” što je danas i učinjeno.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakGimnazijalci debatirali o pobačaju / Foto
Sljedeći članakDan otvorenih vrata Informacijskog centra Europe Direct Nova Gradiška