U okviru „Dana otvorenih vrata Informacijskog centra Europe Direct Nova Gradiška“, za sve učenike trećih i četvrtih razreda srednjih škola, njihove profesore, pedagoge i ravnatelje danas će se održati  prezentacija kojom će se predstaviti „ERASMUS + program“. Organizator je EDIC Nova Gradiška, a predavanje će se održati danas u 10,00 sati u Gradskoj vijećnici Nova Gradiška.

Događanje će obuhvaćati prezentaciju na temu „Mogućnost za mlade – ERASMUS + program“, koju će voditi  Božica Sedlić iz Europskog doma Slavonski Brod. Sudionici će također imati priliku upoznati primjere uspješno provedenih projekata koji su se realizirali u okviru „ERASMUS + programa“ te upoznati primjere dobre prakse od strane mladih iz Slavonskog Broda – koji su izravno uključeni u provedbu projekta u okviru EU programa ERASMUS +.

Prezentacija će uključiti pregled cijelog ERASMUS + programa, novog sedmogodišnjeg programa Europske unije, koji obuhvaća cijeli sektor obrazovanja, osposobljavanja i mladih na holistički način. Program predstavlja sedam dosadašnjih programa u jedinstveni, koherentni okvir čime se teži postizanju većeg sustavnog učinka, posebice uključivanju škola i mladih.

Svi učenici i ostali sudionici biti će upoznati s postupkom prijave i kriterijima za odabir kandidata na program. Nakon prezetacije sudionici će imati mogućnost postaviti pitanja vezana za program.

Komentari
Prethodni članakHvala i slava dr. Franji Tuđmanu / Foto
Sljedeći članakNovogradiški preventivni program predstavljen u Slavonskom Brodu