U organizaciji Udruge žena “Hrvatska loza”, danas je 7. veljače 2015. u prostorijama HSP dr. Ante Starčević u Slavonskom Brodu održana cjelodnevna Humanitarna likovna kolonija u kojoj su sudjelovali članovi KLD “Berislavić” iz Slavonskog Broda i Drago Matošević iz Davora.

Izjave glavnih aktera ovog humanitarnog događanja pročitajte u nastavku:

„Slikanje je moj stil života, a kada slikanjem zajedno sa svojim kolegama i prijateljima nekome mogu pomoći, onda je radost još veća.“- rekao je danas Drago Matošević koji se iz Davora uputio u Slavonski Brod na likovnu koloniju koju su zajedno organizirali Udruga žena „Hrvatska loza“ i KLD „Berislavić“.

„Danas će nam članovi „Berislavića“ naslikati slike koje ćemo pokloniti udruzi „Hrabro dijete“. Naime udruga se svesrdno angažirala oko mladića Danijela Vuića koji boluje od cerebralne paralize. Slike će se prodavati na aukciji koju će organizirati „Hrabro dijete“ u Novoj Gradiški i prema najavama u Zadru i Zagrebu, a sva prikupljena sredstva donirat će se za liječenje našeg sugrađana Danijela.“- rekla je profesorica Nives Romanjek, predsjednica Udruge žena „Hrvatska loza“.

„Ova akcija samo je jedna u nizu, jer  već godinama organiziramo humanitarne akcije kojima pomažemo ljudima i obiteljima u potrebi. Mi kroz svoj rad nastojimo sačuvati tradicionalnu obitelj, ali i naše stare hrvatske običaje – od pokladnih do božićnih običaja. Pripremamo poklone za djecu na blagdan Sv. Nikole, obilazimo male bolesnike.

Veliku akciju organizirale smo za stradalnike u poplavama te smo ostvarile predivnu suradnju sa studentima volonterima zadarskog Sveučilišta koji su nam pomogli u prikupljanju kreveta i madraca, hrane i odjeće za nesretne ljude u Gunji, ali i u Orašju. Već sada su u tijeku pripreme za „Pokladnu zabavu“ na Koloniji u utorak, 17. veljače.“ – rekla je profesorica Nives Romanjek i dodala: „Ništa ja ne bih mogla sama napraviti, zato moram spomenuti svoje vrijedne ženice koje su u svakom trenutku spremne za rad. To su gospođe Paula Vdovjak, Anica Jozić, Ljerka Vlajnić, Lidija Kuzmić, Zlata Pongračić i Gordana Bodrožić.“

Komentari
Prethodni članakMinistri Jakovina i Mornar posjetili Općinu Rešetari
Sljedeći članakNovogradiščani odvezli pomoć Milanu i Matiji Basarac u Komarevo