U Osnovnoj školi “Vladimira Nazora” u Adžamovcima danas je upriličena svečanost početka radova na nastavku izgradnje školsko sportske dvorane.

Tom prigodom Povelju o izgradnji sportske dvorane potpisali su ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, uime osnivača župan Danijel Marušić i ravnateljica Osnovne škole “Vladimir Nazor” Marija Petričević.

– Nakon provedenog natječaja u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja došli smo u fazu nastavka izgradnje školsko sportske dvorane. Nadamo se da će dolazak ove visoke delegacije dati jedan “vjetar u leđa” da se ovaj projekt u roku 12 mjeseci završi. Ukupna vrijednost investicije iznosi 9 milijuna i 200 tisuća kuna, s time da je u ovoj fazi građenja vrijednost osam i pol milijuna kuna. Dvorana će koristiti potrebama škole, ali će je moći koristiti i mještani šest naselja iz naše općine te djeca iz općine Vrbje i Starog Petrovog Sela. Time će biti završen projekt koji je započet još 1997. godine., gdje se radilo o nadogradnji škole i adaptaciji starih postojećih prostora. Sa završetkom dvorane taj će projekt biti u potpunosti završen –kaže načelnik općine Rešetari Zlatko Aga.

– Kada dolazim iz ove županije svaki veliki projekt koji se realizira izražava u meni veliko zadovoljstvo. Evo u jednom danu dva velika projekta 20 milijuna kuna vrijednosti. Jedan je u mom sektoru, a drugi na području školstva. Sve je to nova podloga za povlačenje sredstava iz kohezijskih fondova – rekao je, između ostalog, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

– Mislim da nema napretka društva bez znanosti i obrazovanja i mi bi to obrazovanje kao društvo trebali što više poticati. Ova dvorana je korak na tom putu. Nisu uvijek sredstva najbitnija iako su i ona važna. Koji puta je  i ugled ljudi u društvu i ugled nastavnika jednako tako bitan kao što su novčana primanja – istaknuo je resorni ministar Vedran Mornar.

Nakon potpisivanja Povelje o izgradnji sportske dvorane, ministri su se sastali s ravnateljima škola s novogradiškoga područja, a potom su učenici Osnovne škole “Vladimir Nazor” upriličili prigodan kulturno umjetnički program.
Visoka se delegacija potom uputila u Rešetare gdje su obišli prostor Osnovne škole “Ante Starčevića”, a bila je ovo prigoda i za razgovor ministra poljoprivrede  s predstavnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava o trenutnim aktualnostima u poljoprivredi.

Obišli su i prostor novogradiške ispostave Hrvatske poljoprivredne agencije koja je sada smještena u prostoru Općine Rešetari.

Komentari
Prethodni članakProglašeni najbolji sportaši za 2014. godinu
Sljedeći članakHumanitarna likovna kolonija u organizaciji Udruge žena “Hrvatska loza”