Zagreb, 14. srpnja 2017. M E D I J I M A Hrvatski je sabor 14. srpnja 2017. donio Odluku o razrješenju predsjednice Vijeća Mirjane Rakić, na osobni zahtjev te članice Vijeća Vesne Roller, zbog isteka mandata.

Istodobno, Sabor je za novog predsjednika Vijeće za elektroničke medije imenovao Damira Hajduka, te za članove Vijeća Anitu Malenicu, Davora Marića i Vanju Gavrana. Damir Hajduk, član je Vijeća za elektroničke medije od lipnja 2009., a od srpnja 2014. zamjenik je predsjednice Vijeća. Bio je potpredsjednik Europske udruge regulatora elektroničkih medija (EPRA) od 2011. do 2017., a od studenog 2016. potpredsjednik je Europske skupine regulatora audiovizualnih medijskih usluga (ERGA), savjetodavnog tijela Europske komisije. Anita Malenica, dugogodišnja je novinarka koja je profesionalnu karijeru započela na Radio Samoboru, a potom nastavila svoj rad u Slobodnoj Dalmaciji i Večernjem listu da bi u zadnje vrijeme uređivala i vodila emisiju na Z1 televiziji.

Davor Marić, dugogodišnji je medijski djelatnik, koji je kao novinar radio na Hrvatskom radiju i Slobodnoj Dalmaciji, zatim je bio direktor i glavni urednik Radio Dalmacije, te potom djelatnik HRTova centra Split. Vanja Gavran u Vijeće dolazi s Al Jazeere Balkans, gdje je u odnosima s javnošću te kao dopisnik iz Zagreba. Mirjana Rakić na mjestu predsjednice Vijeća i ravnateljice Agencije provela tri i pol godine. „To je razdoblje za mene bilo iznimno zanimljivo i veliko iskustvo. Smatram osobnim bogatstvom to što sam mogla raditi sa stručnim, angažiranim i predanim radnim timom“, rekla je dosadašnja predsjednica Vijeća i ravnateljica Agencije Mirjana Rakić, poručivši da svima želi puno uspjeha u daljnjem radu. Novi Predsjednik Vijeća i ravnatelj Agencije Damir Hajduk istaknuo je, pak, sljedeće „U polovini svog drugog mandata namjeravam opravdati povjerenje koje mi je ukazao Hrvatski sabor ovim imenovanjem. Nastavit ću rad na podizanju stručnih kapaciteta hrvatskog regulatora da bi što efikasnije odgovorili na izazove regulacije elektroničkih medija u digitalno doba“. AGENCIJA ZA ELEKTRONIČKE MEDIJE

Komentari
Prethodni članakPolicija izvijestila: U Rešetarima izgorjela vikendica, pronađena marihuana
Sljedeći članakKava produžuje život, dovoljna je jedna šalica dnevno