Tradicionalnim susretom pjesme i prijatelja, Smotrom pjevačkih zborova, Hrvatsko pjevačko društvo „Graničar“ sinoć je nastavilo tradiciju njegovanja glazbene kulture i baštine. Uz pjesmu i dobre vibracije u novogradiškom Domu kulture ugostili su svoje drage prijatelje, članove pjevačkih zborova iz više hrvatskih gradova i mjesta.

Posjetiteljima su se, uz domaćine, predstavili zborovi HPD „Tomislav” iz Cernika, „Davor” iz Slavonskog Broda, „Urbata” iz Davora, „Lisinski” iz Našica te ženska pjevačka skupina Kulturno prosvjetnog društva „Sloga” iz Pakraca.

Dirnuti srca, maštati, putovati, biti iskren, dobar, biti glazbenik, misija je brojnih članova pjevačkih društava koji su se sinoć okupili u dvorani “Relković” novogradiškog Doma kulture i posjetiteljima omogućili još jednu lijepu glazbenu večer.

Kroz mnoge godine svoga rada i postojanja, Hrvatsko pjevačko društvo “Graničar” uspješno je ustrajalo na svom putu. Nekoliko puta u povijesti “Graničar” je, zbog toga što je njegovao hrvatsku riječ i kulturu bio zabranjivan i morao prestajati s radom. Ali, uvijek iznova plemeniti i vrijedni ljudi ponovno su pokretali rad ovoga društva.

Na sinoćnjem koncertu, gosti i domaćini i ovoga su puta pružili istinski glazbeni užitak posjetiteljima sjajnim odabirom skladbi domaćih i stranih autora, a pljesak publike i odobravanje, vjerujemo, i ovoga puta bila im najveća nagrada.

U ime domaćina, riječi dobrodošlice i zahvale gostima i prijateljima uputila je predsjednica Hrvatskog pjevačkog društva “Graničar” Gordana Teslić.  „Naša su vrata otvorena svim ljudima dobre volje, svima onima koji vole pjesmu i druženje. Do kraja godine očekuje nas dosta nastupa, stoga nastavljamo dalje. Presretni smo što smo ove godine uspjeli okupiti naše drage prijatelje i nastaviti tradiciju održavanja naše smotre.“ – rekla je predsjednica društva. Kako je istaknula, ponosna je i sretna što se „Graničar” svih ovih godina uspio održati te zahvalila svim svojim članovima i prijateljima društva na radu i potpori.

Bio je ovo još jedan istinski glazbenik užitak za sve posjetitelje, i baš, kako i sam naziv smotre kaže, susret pjesme i prijatelja. Druženje je, kao i u svim ovakvim prilikama, nastavljeno onim obveznim “trećim poluvremenom”, druženjem prijatelja uz obećanje da će se sresti i dogodine.

Želimo im puno uspjeha na njihovu budućem glazbenom putu!

 

Komentari
Prethodni članakProjekt “Hrvatska prirodno tvoja”: u Novoj Gradiški posađeno 17 stabala graba i javora
Sljedeći članak„Igraj kolo, nemoj stati”: U Opatovcu održana prva smotra folklora nakon obnovljenog rada