Turistička zajednica grada Nova Gradiška, Eko Kong i Grad Nova Gradiška proveli su Projekt poticanja razvoja održivog razvoja turizma “Hrvatska prirodno tvoja – Croatia naturally yours”.

Tim povodom na novom dječjem igralištu u Ulici sv. Roka u Novoj Gradiški zasađeno 17 autohtonih sadnica u svrhu poticanja razvoja održivog turizma i brendiranja i promoviranja Hrvatske kao održive destinacije.

Riječ je o projektu  Hrvatske turističke zajednice (HTZ) i Ministarstva turizma i sporta, a cilj je dodatnom sadnjom stabala doprinijeti smanjenju emisija ugljičnog dioksida (CO2) koji nastaje turističkom aktivnošću, osobito od ispušnih plinova iz automobila turista.

Kako je navela Sara Šefer iz Turističke zajednica grada Nova Gradiška kod sadnje se vodilo računa da su sadnice autohtone i stoga je posađeno 10 grabova i 7 javora. Posađeno drveće stavljeno je na kartu Europe, te će se s ostalim posađenim drvećem diljem Hrvatske moći pratiti preko aplikacije MapMyTree.

Sadnice su posadili djelatnici Eko Konga.

“Volimo surađivati s Turističkom zajednicom kako bi unaprijedili naš grad i dali nekakve dodatne sadržaje djeci, mladima  i odraslima, tako da se uvijek rado odazovemo. To je naš na neki način zaštitni znak, time se bavimo, sadnjom i njegom drveća. Nadam se ad će ovakvih projekata biti još”. rekao je Ante Bašić iz Eko Konga

Projekt je sufinanciran od strane Hrvatske turističke zajednice.

Komentari
Prethodni članak„Gajevci” na Državnom natjecanju iz fizike
Sljedeći članakHPD „Graničar” uspješan domaćin još jedne Smotre pjevačkih zborova