Jučer je održana tiskovna konferencija na kojoj su rad stranke prezentirali ispred Gradskog odbora HDZ-a Nova Gradiška, novoizabrana predsjednica Marija Petričević istaknula je zadovoljstvo nove radne skupine mladeži HDZ-a. Glavna tema bila je poskupljenje cijene vrtića:

-” U ovo vrijeme kada je na vratima gospodarska kriza, kada su građani na udaru poskupljenja energenata, hrane i goriva, mjera poskupljenja vrtića dodatno opterećuje roditelje. Znamo da svaki roditelj mora poslati dijete u vrtić, stoga apeliramo na gradske vlasti da pronađu način da se poskupljenje ne događa. Budućnost nisu ni zgrade ni ceste već naša djeca. Oni nisu trošak već ulaganje, i mislim da moramo puno veće napore uložiti kako bi osvjestili ovu činjenicu, djeca su naša budućnost,” – rekla je Petričević.

Ne kažem da staklena zgrada nije lijepa, no prioritetno se trebao izgraditi vrtić, ističe Petričević i dodaje:

-” Što nam vrijedi izgledati moderno i urbano u centru grada kada naše obitelji grcaju u inflaciji i poskupljenjima. Nekako se moramo skupiti, vladajući i oporba i pomoći našim ljudima u ovim teškim vremenima. Već sam 20 godina u školi i razredu, ovo je moja struka i iskustvo mi govori da su naša djeca budućnost.”

U Gradu bi se trebalo transparentno trošiti, zaključili su Gradski vijećnici, Gradskog odbora HDZ-a Nova Gradiška.

Zamjenica predsjednice Ljiljana Ptačnik ističe kako su konstruktivna oporba, zalažu se za boljitak svih sugrađana. Demografija je jedan od gorućih problema grada Nova Gradiška, istaknula je i nove podatke popisa stanovništva:

 

 

Ptačnik je istaknula problem nedostatka kvalitetnih radnih mjesta:

Mislim da bi se pametnim rebalansom proračuna mogao pronaći novac za spuštanje cijene vrtića, jer je to uistinu velika potreba za naše sugrađane, zaključila je Ptačnik.

Naglasila je kako treba povećati naknade za novorođenu djecu, poboljšati sustav dodjeljivanja stipendija te radna mjesta u rodnom gradu. Gradski vijećnik, potpredsjednik Gradskog odbora HDZ-a NG Tomislav Bećirević rekao je kako rad odbora nije samo oporba u Gradskom vijeću već cijeli skup aktivnosti koje su stavili u izborni program. Između ostalih, važna tema bili su odnosi s braniteljima grada Nova Gradiška.

-” Apelirala bih na bolju komunikaciju između Grada i braniteljskih udruga. Ti ljudi se ne smiju osjećati iznevjereno i povrijeđeno, zaslužuju maksimum, DOmovinski rat se ne smije zaboraviti kao niti uloga branitelja,” – istaknula je Petričević.

Svojim političkim djelovanjem pokušat će raditi za dobrobit grada Nove Gradiške i član Gradskog odbora HDZ-a Nova Gradiška Ivan Heli:

 

Ispred mladeži Gradskog odbora HDZ-a Nova Gradiška obratio se Bruno Bušić i uputio poziv svim mještanima:

 

Komentari
Prethodni članakPolicajac je prijatelj djeci: Učenici gradske Osnovne škole “Ljudevita Gaja” posjetili Policijsku postaju
Sljedeći članakEMPWR: “ČESTITAMO Stjepan Dautović! Vi ste naš 300-ti djelatnik!”