Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška u posjet primili učenike četvrtih razreda Osnovne škole „Ljudevita Gaja“ iz Nove Gradiške. Pritom su učenike educirali i upoznali sa projektom „Mogu ako hoću 1“, koji je i namijenjen učenicima 4. razreda osnovnih škola, a provodi se tijekom mjeseca travnja u pratnji kontakt policajca policijske postaje i nastavnika osnovne škole.

Prilikom dolaska u službene prostorije policijske postaje kontakt policajac Tomislav Maraković je kroz edukativnu PowerPoint prezentaciju upoznao učenike sa opasnostima i posljedicama korištenja sredstava ovisnosti i njihovim štetnostima (alkohol, droga, cigarete), kao i preventivnim aktivnostima policije, te osnovama samo zaštitnog ponašanja.

Policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu Dražen Vlaović, educirao je učenike na temu sigurnost djece u cestovnom prometu, istaknuvši opasnosti koje krije promet. Poučio je učenike o kretanju pješaka i sigurnom načinu prelaženja ceste, opasnostima igre na parkiralištu i cesti. Govorio je i o sigurnom prijevozu osoba u vozilu i obvezi korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa i dječje sjedalice, te o tome kada djeca smiju upravljati biciklom u prometu na cesti, a istaknuo je i prekršaje tzv. „četiri ubojice u prometu“.

Cilj posjeta je ujedno i približavanje policije djeci i kompletnoj zajednici, jer policajac je prijatelj kojemu se mogu uvijek obratiti na cesti, u policijskoj postaji, ali i na broj telefona 192.

Na kraju zanimljivog predavanja učenici su obišli prostorije policije te im je prezentirana službena oprema i vozila, koje policijski službenici koriste u svom radu.

Komentari
Prethodni članakU Gradskom muzeju večeras se otvaraju dvije gostujuće izložbe
Sljedeći članakGradski odbor HDZ-a Nova Gradiška: Djeca su naša budućnost, novac se mora transparentno trošiti