Nakon uspješno organizirane škole slikanja tijekom ljeta, djelatnici Gradskog muzeja Nova Gradiška uspješno nastavljaju s aktivnostima. U tijeku je izložba o Likovnoj koloniji Strmac autora, ravnatelja Gradskog muzeja Nova Gradiška Miroslava Pišonića. Kako bi je približili široj javnosti, izložbu su tijekom mjeseca posjećivali učenici gradskih osnovnih škola, među njima i učenici osmih

razreda Osnovne škole „Ljudevita Gaja” s nastavnicom Likovne kulture Doroteom Bagarić te učenici petih razreda ove škole s nastavnicom Marinelom Banovčić.

– Najbitnije odlike sati likovne kulture su razvijanje kreativnosti, osobnosti, kritičkog promišljanja, vizualne percepcije, kao i dublje sagledavanje prostora i svega oko sebe, razvijanje fine motorike, da ne spominjem i razvoj mašte koja je djeci prijeko potrebna u ovoj našoj realnosti čiji smo svjedoci.

Bitno je posjećivati izložbe i organizirati skupne posjete s učenicima jer djeca na izložbama uče, obogaćuju svijest o kulturi i umjetnosti te ih se tako potiče na kreativno promišljanje. Profesori, pak trebaju ići na izložbe zbog vlastitoga stručnog usavršavanja i stjecanja znanja o onome što predaju i čime se možda i privatno bave – ističe ravnatelj Pišonić.

 

Komentari
Prethodni članakUčenici Poljoprivredno-prehrambene škole iz Požege predstavili svoje proizvode
Sljedeći članakNa području općine Vrbje pronađena minobacačka mina: Policija upozorava, oružje možete dragovoljno predati bez straha od sankcija