U proteklom tjednu policijski službenici su intervenirali nekoliko puta zbog pronalaska ubojitih sredstava.

U četvrtak (23. rujna), na području općine Vrbje, prilikom čišćenja obiteljske kuće, građanin je pronašao minsko eksplozivno sredstvo. Odgovorno je pozvao policiju koja je utvrdila da se radi o trenutnoj tromblonskoj mini M60.

Dana 24. rujna, oko 11.30 sati, prilikom kontrolnog pregleda šumske površine od strane tvrtke za razminiranje, pronađena je jedna minobacačka mina M73 kalibra 60mm.

Sva prijavljena ubojita sredstva, na siguran način, preuzeli su specijalizirani policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, radi daljnjeg uništenja.

U okviru Akcije „Manje oružja – manje tragedija“, građani mogu dragovoljno predavati oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo bez straha od sankcija. Nakon odluke o dragovoljnoj predaji, potrebno je pozvati policiju na broj telefona 192, a nikako ubojita sredstva donositi u policiju. Policija također poziva na oprez građane, koji nađu ubojita sredstva da ih ne diraju, niti pomiču, već odmah pozovu policiju na spomenuti broj, kako bi se izbjegla eventualna stradavanja osoba.

Foto: ilustracija

Komentari
Prethodni članakGradski muzej Nova Gradiška: Mjesto susreta i edukacije
Sljedeći članakRešetari: Potpisan ugovor za projektiranje kanalizacije završnog dijela Ulice kralja Petra Krešimira IV