Novogradiški gradonačelnik Željko Bigović jučer je primio članvoe Taekwondo kluba “Vukovi” koji su od svog osnivanja prije 7 godina, pa sve do danas postigli iznimno velike sportske rezultate s čime se mogu rijetki klubovi takve vrste pohvaliti.

Klub ima 40-ak registriranih natjecatelja, a u 7 godina u Novu Gradišku su donijeli više od 400 medalja. Više od pola medalja su međuanrodnog karaktera i riječ je o natjecanjima s 800 ili 900 sudionika i 20-ak europskih zemalja. Nastupili su i na Croatia openu koje je prestižno natjecanje u Europi koje okuplja 30-ak država i 1300 sportaša. Nažalost, nisu uspjeli osvojiti medalje na takvom velikom matjecanju, ali trener kaže da nisu daleko.

Klub ima 12 prvaka Slavonije i Baranje, neki su všiestruki, toliko ima i doprvaka, a na toj razini imaju i ekipne rezultate. Imaju 4 kadetske državne medalje s prvenstva Republike Hrvatske. To je rezultiralo da imaju i 4 sportaša koji su kategorizirani od strane Hrvatskog olimpijskog odbora. Pojedini sportaši su nagrađivani i od strane Grada Nova Gradiška i Brodsko-posavske županije, a klub je odlikovan Medaljom i Grbom Grada.

Njihov uspjeh prepoznao je i Hrvatski olimpijski odbor koji je klubu uručio donaciju od 50 tisuća kuna u opremi, što je veliki pomak za klub, ali i priznanje za njihov rad.

Trener Damir Javorović zahvalio se Gradu Nova Gradiška na suradnji i vjeruje u nastavak iste i u budućnosti.

“Doista je prekrasno vidjeti mlade ljude da se bave sportom, da zdravo žive i da imaju kvalitetan odnos prema životu i svojim obavezama. Sve zasluge i čestitke upućujem i roditeljima, jer baviti se ovakvim sportom bez podrške roditelja je nemoguće. Čestitam vam na svim uspjesima”, rekao je gradonačelnik Željko Bigović.

Autor: Nikola Knežević

Komentari
Prethodni članakMinistar poduzetništva Gordan Maras u posjetu tvrtki “Elda” (photo)
Sljedeći članakIntervju Media Servisa s predsjednikom Josipovićem