Prema nalazu Državnog inspektorata gradonačelnik Josip Vuković, odnosno njegova supruga koja je vlasnica Plin instalacija d.o.o. Nova Gradiška nisu isplatili plaće svojim radnicima od svibnja mjeseca 2012.godine.

Veliki menadžer, odličan političar, čovjek koji je zaposlio mase nezaposlenih u Novoj Gradiški, gradonačelnik kakvog bi svaki grad  “poželio”, saborski zastupnik ispred SDP-a Josip Vuković ,  toliko je uspješan da mu je Državni inspektorat utvrdio kako u Plin instalacijama d.o.o. – tvrtci u vlasništvu njegove supruge Ljube,  radnicima nije isplatio plaće od mjeseca svibnja ove godine, kao niti  obvezne doprinose i poreze radnicima sa i na plaća.

(Slika iz arhive prilikom sklapanja ugovora o izgradnji tvornica u suradnji s austrijskim investitorom u vrijeme dok je gradonačelnik još uvijek uz sebe imao oba dogradonačelnika).

No, sve nam se čini kako će to naš gradonačelnik, kao i sve do sada uspjeti riješiti i sanirati i to ni manje ni više nego danas 29.studenog 2012. na sjednici Gradskog vijeća na kojoj se donosi Odluka o ponovnom zaduženju Grada Nova Gradiška u iznosu od 10.000.000,00 kuna.

Radnicima  Plin instalacija d.o.o. možda ipak svane, nakon ove današnje Odluke koju će gradski vijećnici Grada Nova Gradiška možda ipak usvojiti jer će na sjednicu  gradskog vijeća doći i dva vijećnika SDP-a doktori Dalibor i Mario  Marić  koji će prema našim saznanjima glasati za “novo”  kreditno zaduženje u iznosu od 10.000.000,00 kuna. +

Kada zbrojimo ruke, gradonačelniku i njegovim poslušnicima ostaje za kupiti samo ONA JEDNA FAMOZNA RUKA koja se odavna spominjala i to od vremena krivotvorenja Odluke temeljem koje su podigli kredit koji još nisu niti vratili, a sada ipak podižu novi.

S obzirom da je i do sada na sjednicama gradskog vijeća slaba karika bila “ruka”  HDSSB-ovih vijećnika, ne bi se trebalo iznenaditi da se to ponovno dogodi.

No, ne treba iz cijele priče o trgovini izostaviti niti vijećnike HDZ-a, jer i među njima ima nekih koji bi mogli vrlo lako, pod parolom  ” sve u cilju razvoja grada” podići svoju ruku.

Dakle, ne treba biti posebno nadaren, mudar i pametan kako bi se shvatilo da će radnici Plin instalacija d.o.o. možda ipak dobiti svoje plaće, naravno iz nekih “drugih”  izvora.

Žalosno je u cijeloj ovoj priči, što su tolike obitelji bez plaća od svibnja mjeseca i što Državni inspektorat nije ranije reagirao i obavio uvide u rad Plin instalacija d.o.o. iako je u cijelom Gradu ova priča o neisplati plaća bila javna tajna, no kad je u pitanju gradonačelnik Josip Vuković, onda i Policija i Državno odvjetništvo, porezna uprava, inspektori, dakle sve nadležne institucije su GLUHE, NIJEME i SLIJEPE, po onoj staroj niti vide niti čuju, niti znaju!

( Zaštitnik novogradiškog gradonačelnika, tako bar Vuković tvrdi – čini se da tu baš niti nije puno slagao )

Šest dugih mjeseci za jadne obitelji radnika Plin instalacija, šest mjeseci poštenog rada i teško zarađenih, a neisplaćenih  plaća, šest mjeseci dugovanja za struju, kredite, šest mjeseci u kojima su samo stizale plave kuverte,  opomene, ovrhe i blokade, ŠEST DUGIH MJESECI  za koje samo oni znaju kako su preživjeli, šest mjeseci nitko u ovom našem gradu nije podigao glas za njih, u ime njih, nitko se nije pitao kako žive.

Šest mjeseci u kojima su se državne institucije koje trebaju pratiti nadzor zakonitosti rada  nisu  HTJELE NITI SMJELE zapitati kako im pomoći!?

 

Dakle, dragi vijećnici grada Nova Gradiška, vi koji danas donosite Odluku o ponovnom dizanju kredita, a da stari koji je protuzakonito podignut niste još niti vratili, očekujte da će  Vam se danas dogoditi NAROD, onaj za kojeg ste jučer u emisiji  “Glas naroda”  rekli da je “nebitan” i da ionako ništa ne razumije.

Mi osobno bi  voljeli da se danas izglasa kreditno zaduženje pa da bar netko u ovom gradu dobije plaću od našeg gradonačelnika, u tvrtci koju vodi njegova supruga – na vrijeme.

Autor: RNG

Komentari
Prethodni članakKredit pao, ali pala i demokracija!
Sljedeći članakPrijateljstvo, a ne nasilje